Du er her: Hjem / Planer, rutiner og vedtekter / Trivsel i Ringeriksskolen / Elevundersøkelsen 2022-2023

Innhold

    Elevundersøkelsen 2022-2023

    Elevundersøkelsen som ble gjennomført på alle skoler i desember, viser at de aller fleste elevene i Ringerike trives på skolen. Elevene opplever god støtte fra lærerne og hjemmefra. Resultatene fra begge trinn ligger på landsgjennomsnittet på motivasjon og medvirkning.

    De aller fleste elevene trives på skolen

    Elevundersøkelsen er en årlig nettbasert undersøkelse om elevenes skole- og læringsmiljø. Undersøkelsen kartlegger sentrale sider ved læringsmiljøet på skoler. Den er landsdekkende.

    Hos Utdanningsdirektoratet kan du lese mer om undersøkelsen.

    På ungdomsskoletrinnet i Ringerike var det elever i 7. og 10. trinn som deltok . På spørsmål om trivsel på skolen scorer de på 7. trinn rett over landssnittet og 10.trinn rett under landssnittet.

    Tallene i elevundersøkelsen viser blant annet at:

    • 98,1 prosent på 7.trinn trives.
    • 92,7 prosent på 10.trinn trives.

    Likevel forteller elevene i Ringeriksskolen at det er 9 prosent av de på 7. trinn og 7,7 prosent på 10. trinn som har blitt mobbet 2-3 ganger i måneden eller oftere.

    Det er liten økning i andel elever som melder om mobbing sammenlignet med i fjor.

    Av den mobbingen som elevene selv melder inn er det flere jenter enn gutter som opplever mobbing i Ringeriksskolen, men det varierer fra skole til skole.

    Bildet er fra et klasserom der en ser elever med ryggen til.

    (foto: Ringerike kommune)

    Arbeid med læringsmiljøet

    Skolene tar resultatene av undersøkelsen på alvor. Det er satt i gang med analyser og oppfølging av resultatene. Dette er et viktig arbeid for å skape et enda bedre læringsmiljø, og det er også viktig å vise at det nytter å si fra.
    Trygt og inkluderende læringsmiljø er sentralt for elever og ansatte i Ringeriksskolen. 

    Ansatte, elevråd og foreldreråd involveres i oppfølgingsarbeidet. Skoler med de største utfordringene får oppfølging fra skoleeier. Nytt av året er det dessverre at for mange av våre skoler er resultatene prikket pga. GDPR. Dette gjør det vanskeligere for noen skoler å identifisere resultatene for å kunne  følge opp der det er størst behov.
    (GDPR står for General Data Protection Regulation og ivaretar personvernet)

    Skolenes forebyggende program, Mitt valg, er tatt i bruk på alle skoler som en del av skolens forebyggende arbeid. Dette er et godt og nyttig verktøy for å utvikle læringsmiljøet på skolene.

    Skolenes miljøveiledere involveres i arbeidet med å skape gode læringsmiljøer. Dersom en elev ikke har det trygt og godt på skolen, følger skolen opp i samarbeid med foresatte med ulike undersøkelser og oppretter en aktivitetsplan. PPT sine rådgivere kan gi råd til skolene og et tverrfaglig kommunalt innsatsteam kan bistå i enkelte saker. Ombudet for barn og unge i Viken er også en god samarbeidspart for kommunens skoler.

    Om elevundersøkelsen

    Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, kommunen og staten for å gjøre skolen bedre. Det er Utdanningsdirektoratet som står bak undersøkelsen.

    Undersøkelsen er gjennomført på alle skolene i kommunen. Den er obligatorisk på 7. og 10. trinn, men brukes også mye på 8. og 9. trinn.

    Totalt har 1941 elever i Ringerike besvart Elevundersøkelsen i desember 2022.

    Planer og vedtekter for Ringeriksskolen

    Dersom du ønsker å lese mer om planer og vedtekter i Ringeriksskolen så finner du både det og handlinsplan for grunnskolen, her: planer, rutiner og vedtekter.

    Siste endret: 02.02.2023

    Fant du det du lette etter?

    Takk for din tilbakemelding

    Hva forsøkte du å finne?