Innhold
Egenberedskap på legemidler for personer som mottar ambulerende hjemmetjenester
Hva bør du tenke på?
- Legemidler: Sørg for å ha en tilstrekkelig mengde legemidler tilgjengelig. Dette kan innebære å ha en ekstra forsyning hjemme eller å avklare med legen hvordan du kan få tak i medisiner i en krisesituasjon.
- Oppbevaring: Legemidler bør oppbevares riktig, i henhold til anbefalinger fra helsepersonell. Husk å sjekke utløpsdatoer og bytte ut gamle medisiner.
- Informasjon: Ha en liste over legemidlene du bruker, inkludert dosering og eventuelle allergier. Del denne informasjonen med pårørende eller nødetater hvis nødvendig.
- Kommunikasjon: Ha en plan for hvordan du kan kontakte helsepersonell eller apotek i en krisesituasjon. Mobiltelefoner og ladere bør være tilgjengelige.
- Andre behov: I tillegg til legemidler, tenk på andre grunnleggende behov som mat, vann, lys og hygieneartikler.
(foto: DSB/Sikkerhverdag)
Oppdaterte råd
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har nylig oppdatert egenberedskapsrådene. De anbefaler nå at folk er forberedt på å klare seg selv i én uke ved kriser. Dette inkluderer også personer som mottar ambulerende tjenester (1).
Husk at kommuner, nødetater og frivillige organisasjoner må prioritere de som ikke klarer seg uten hjelp. Derfor er det viktig at du tar ansvar for din egenberedskap.
Kilder
Siste endret: 15.07.2024