Du er her: Hjem / Aktuelt / Stipendordning for studenter i helsefag

Innhold

    Stipendordning for studenter i helsefag

    Helse- og omsorgssektoren i Ringerike jobber systematisk med å utvikle kompetansen innen tjenestene. For å sikre fremtidig kompetanse, tilbyr kommunen økonomisk støtte under sykepleier- og vernepleierutdanning.

    Kompetanse for fremtiden  

    Sektoren jobber kontinuerlig for å styrke arbeidet med kvalitet og pasientsikkerhet. En sentral del i dette er å satse på de ansattes kompetanse. Dette er også i tråd med regjeringens Kompetanseløft 2025, som er en plan for rekruttering, kompetanse og fagutvikling i den kommunale helse- og omsorgstjenesten.  

    - Målet er å rekruttere, utvikle og beholde kompetente medarbeidere, slik at vi kan møte fremtidens utfordringer med god og riktig kompetanse, sier kommunalsjef i helse og omsorg Christine Myhre Braathen.     

    Samtidig som innbyggertallet i Norge stiger blir andelen eldre større. Det er derfor behov for å videreutvikle både kompetanse og arbeidsmåter for å møte behovene fremover. De yngste og eldste mottakerne av omsorgstjenester er de som oftest har omfattende bistandsbehov, og det er også disse gruppene som vokser mest og vil vokse mest i omfang årene fremover.  

    Satser på studenter   

    Stipendordning med toårig bindingstid inngår i satsningsområdene i kommunens kompetanseplan. I juni er det seks sykepleierstudenter som har benyttet ordningen, og som er ferdigutdannet.  

    - Studentene har fått kr 250 000 i stipend over 3 år, og en fast ansettelse i full stilling etter endt utdanning. I tillegg har de vært ansatt i en mindre stillingsgrad gjennom hele studietiden, og jobbet i helger og i ferier. De starter med sine to års bindingstid på samme sted, når autorisasjonen foreligger. Dette vil gi en trygg og god oppstart som nyutdannet, sier Astrid Lundesgaard, rådgiver i helse og omsorg.   

    Dette er en vinn-vinn situasjon for både kommunen og studentene:     

    • Kommunen sikrer seg en forutsigbarhet i arbeidskraften da studentene som mottar stipend er i deltidsjobb eller sommerjobb de årene de er i utdanning. I den påfølgende bindingstiden har vi arbeidskraft fra nyutdannede sykepleiere og vernepleiere med relevant og oppdatert kompetanse. Målet er deretter å få sykepleierne og vernepleier til å ønske å fortsette å jobbe hos oss.    
    • Studentene får arbeidsmulighet innenfor fagfeltet sitt under utdanningsløpet, og har sikret seg jobb etter at utdannelsen er gjennomført. De får i tillegg fortsette på samme arbeidssted, der de allerede er kjent med rutiner, prosedyrer og arbeidskolleger, og får dermed en mykere start i yrket sitt som nyutdannet sykepleier.   
    • Hittil har 58 sykepleier og vernepleiere inngått i stipendordningen. Våren 2025 uteksamineres det 12 sykepleiere som starter bindingstiden sin hos oss i helse- og omsorgssektoren i Ringerike..  

    Hvem kan være med i stipendordningen? 

    Alle som har eller ønsker å inngå en arbeidsavtale i sektor helse og omsorg vil bli vurdert som kandidat til å kunne motta stipend. Det er en forutsetning at de har søkt og fått tildelt studieplass. Dette gjelder både for de som velger å ta utdannelsen på heltid (3 år) eller de som velger deltidsutdanning (4 år).        

    Hva betyr dette for tjenestene i helse og omsorg? 

    At vi får flere ansatte med utdannelse innen sykepleie og vernepleie er svært viktig for tjenestene våre.

    Syke, unge og eldre pasienter i kommunehelsetjenesten har ofte sammensatte og komplekse behov for helsehjelp. Disse pasientene er avhengig av helsepersonell med høy kompetanse som kan gi riktig helsehjelp til riktig tid.

    Kort liggetid på sykehusene har ført til at oppgaver og prosedyrer som tidligere ble utført på sykehus, nå må utføres av sykepleierne i hjemmene og på sykehjemmet i større grad enn tidligere. Det er et behov for døgnkontinuerlig sykepleier- eller vernepleier-dekning i alle kommunens avdelinger.   

    – Vi ønsker å skape en sektor med høy kompetanse, og vi ønsker nye velkommen til oss, sier kommunalsjef i helse og omsorg, Christine Myhre Braathen.       

    Har du spørsmål om stipendordningen?    

    Ta kontakt med  

    Astrid Lundesgaard  
    rådgiver helse og omsorg      

    Telefon: 913 95 854  

    E-post: astrid.lundesgaard@ringerike.kommune.no

     

    Vil du vite mer om den demografiske utviklingen?

    Demografiskiftet forteller oss at andelen eldre øker og at behovet for helse -og omsorgstjenester også vil øke. 

    Les mer om demografiskiftet .

    Siste endret: 19.12.2024

    Fant du det du lette etter?

    Takk for din tilbakemelding

    Hva forsøkte du å finne?