Arbeidsvarsling ved arbeid på eller ved vei

Arbeid på/ved veg representerer økt fare for arbeidere og trafikanter. Derfor er det viktig at arbeidsvarsling utføres korrekt og i henhold til godkjent arbeidsvarslingsplan.

Det er Statens Vegvesen’s håndbok N301 «Arbeid på og ved veg» som gir bestemmelser og retningslinjer for hvordan arbeid på/ved veg skal varsles og sikres på. Dette gjelder alle offentlige veger i Norge, herunder kommunale.

Søknad om arbeidsvarsling
Søknad om arbeidsvarsling utføres via kundeportalen gravemelding.no. Alternativt kan det benyttes et søknadsskjema som er utarbeidet av Statens Vegvesen, se mal for søknad om arbeidsvarsling (Excel).

Søknader behandles normalt i løpet av 3-10 virkedager. Dersom tiltaket krever trafikkavviklingsplaner tas det forbehold om lengre behandlingstid.

Alle søknader om arbeidsvarsling til Ringerike kommune skal inneholde følgende dokumentasjon

• arbeidsbeskrivelse
  • risikovurdering
  • arbeidsvarslingsplan

Søknader som er mangelfulle returneres. Dette inkluderer også søknader som ikke er godt nok utarbeidet. Et typisk eksempel på dette er manglende forståelse av risiko og/eller samsvar mellom risikoen som er vist og de tiltakene (varsling og sikring) som det søkes om å benytte.

08.02.2017
08.02.2017