Arbeidsvarsling ved arbeid på eller ved vei

Arbeid på/ved veg representerer økt fare for arbeidere og trafikanter. Derfor er det viktig at arbeidsvarsling utføres korrekt og i henhold til godkjent arbeidsvarslingsplan.

Det er Statens Vegvesen’s håndbok N301 «Arbeid på og ved veg» som gir bestemmelser og retningslinjer for hvordan arbeid på/ved veg skal varsles og sikres på. Dette gjelder alle offentlige veger i Norge, herunder kommunale.

Søknad om arbeidsvarsling
Søknad om arbeidsvarsling utføres via kundeportalen gravemelding.no

Søknader behandles normalt i løpet av 3-10 virkedager. Dersom tiltaket krever trafikkavviklingsplaner tas det forbehold om lengre behandlingstid.

Alle søknader om arbeidsvarsling til Ringerike kommune skal inneholde følgende dokumentasjon

• arbeidsbeskrivelse
  • risikovurdering
  • arbeidsvarslingsplan

Søknader som er mangelfulle returneres. Dette inkluderer også søknader som ikke er godt nok utarbeidet. Et typisk eksempel på dette er manglende forståelse av risiko og/eller samsvar mellom risikoen som er vist og de tiltakene (varsling og sikring) som det søkes om å benytte.

08.02.2017
07.05.2017

Ringerike kommune

Servicetorget