Gå til innhold Gå til søk

Sal og scene

De elevene som velger dette faget får mulighet til å skape og formidle kreative uttrykk, både individuelt og sammen med andre.


Faget vektlegger det audiovisuelle aspektet ved kunst, noe som innebærer at det som skapes og formidles både er synlig og hørbart. Dette kan være ulike produksjoner der det visuelle og auditive er presentert, for eksempel musikk, lyd, dialog til film, bilder, installasjoner eller sal- og sceneopptreden. Faget åpner opp for mange muligheter og for samarbeid mellom elever med ulike, kreative og praktiske interesser.

Eksempler på aktiviteter i dette faget: Sang og musikk, dramaoppsetninger, danseopptreden, teatersport, lage teaterforestilling for barnehage mm.


Kompetansemål i faget

Skape


Hovedområdet omfatter prosessen fra ulike ideer til produksjon. Audiovisuelle og sceniske produksjoner kan omfatte musikk, dans, drama, bilde og fortellinger som bærende elementer. Arbeid med lyd, lys, regi, koreografi, scenografi, kostymer, sminke og redigering er også en del av den skapende prosessen. I tillegg omfatter produksjonen markedsføring og økonomi.

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

  • utvikle og formidle ideer til en eller flere produksjoner
  • samarbeide om å utvikle et audiovisuelt eller scenisk uttrykk, inkludert relevante tekniske løsninger
  • sette opp et enkelt budsjett og markedsføringsplan

Formidle


Hovedområdet omfatter presentasjon av audiovisuelle og sceniske produksjoner, der målet er de gode møtene mellom aktører og publikum. Hovedområdet innbefatter også kommunikasjon og samspill, bevisste valg av spillested, presentasjonsform og publikum. Ulike kunstneriske virkemidler er sentrale i hovedområdet.

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

  • presentere en eller flere produksjoner for publikum
  • samarbeide både på og bak scenen for at resultatet skal bli best mulig
  • utveksle synspunkter om valg av virkemidler og utførelse
Publisert
19.04.2016
Sist endret
19.04.2016

Ressurser

Brosjyre om valgfagene (pdf)

 

 

 

 

 

 send siden som epost Tips noen om denne siden


OPPVEKSTPORTALEN
Logg inn:

 

 

                                 
Google
Tilpasset søk