Entreprenørskapsuke -uke 8

Uke 8 har vi entreprenørskapsuke. Da jobber 5., 6. og 7. klasse med ulike prosjekter.
Temaene er:
5. trinn - vårt lokalsamfunn
6. trinn -  sikk-sakk Europa.
7. trinn - smartere energi

Mandag hadde vi innføring av temaene, og det var gjesteforelesere i klassene. 6. og 7. trinn skal fortsette utover uka med å lage modeller som de skal presentere i slutten av uka.

Her er noen av gjesteforeleserne:

Jeanett fra Ungt entreprenørskap og Magnar fra Ringerike kommune.

Erna fra Ungt entreprenørskap og Linda fra Viken skog.

Det var spennende å høre innføringen fra Viken skog:

Elevene på 5. trinn jobbet med oppgaver om sitt lokalsamfunn:

6. trinn lager plakater om ressursutnyttelse av skogen. Det var stor aktivitet i gruppene. Elevene søker informasjon på nettet, og de bruker notater fra Lindas foredrag til å lage disse plakatene.

Det søkes etter informasjon:

Det må lages bilder og tegnes plakater:

7. trinn jobber med temaet Smartere energi. De har startet med å lage modeller av sin energisparingsidè. Den skal være ferdig til fredag hvor det er satt sammen en jury som skal plukke ut beste idè og modell.
Her er noen av gruppene i arbeid:

Finalen:
7.trinn avsluttet prosjektuka med en utstilling og presentasjon av modellene de hadde laget. Det var mange gode ideer og flotte modeller.

Øystein Olsen fra Tekna var leder av juryen, og gav elevene positv tilbakemelding og gode tips.

Det ble kåret en vinner  i klassen beste presentasjon, beste modell og beste ide.

Her er vinnerlagene:

17.02.2014
27.06.2014

Vang skole

Besøksadresse:
Fløytingen 95

Rektor: Siri Strømmen

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin