Åpen dag 13. mai 2014

Tirsdag 13. mai arrangerte skolen åpen dag. Temaet for dagen var 200-årsmarkeringen av Grunnloven.
6. trinn hadde laget en forestilling med sanger,  og et skuespill skrevet av to av elevene på trinnet. Her møtte vi Henrik Wergeland som liten gutt og hans opplevelser av at hans far, Nicolai Wergeland, skulle lage grunnloven. Det var to forestillinger, og gymsalen ble "for liten" på begge forestillingene.

Åpen dag startet med at alle elevene og lærerne gikk polonese opp på skoleplassen og sang sangen "Det går et festtog gjennom landet", - sangen som er laget til grunnlovsjubileet.

Det var utstilling av tegninger i klasserommene. Stortinget har bl.a. utlyst en tegnekonkurranse  for elever på 1. - 4. trinn. De er utfordret til å lage en forside til Grunnloven.

5. trinn hadde ansvar for kafè-drift, og  kledde seg i tidsriktig antrekk. Det ble også laget modeller av gamle gårder, og ulike spill om grunnloven, 1814 og 17. mai.

Eidsvoldsbygningen tegnet av elevene på 6. trinn.

Noen glimt fra forestillingen

Her er forfatterne av skuespillet:

Gutter i tidsriktig kostyme:

Slik kunne en bondegård sett ut:

Kanskje dette kan bli forsiden på grunnloven?

Det var mulighet for å spille spill laget av 2. trinn:

07.05.2014
30.09.2014