7. trinn tester lufttrykk

Onsdag 9. oktober hadde 7. trinn besøk av en far i klassen. Han demonstrerte lufttrykk, og elevene skrev følgende rapport:

Lufttrykk

Onsdag 9 oktober skøyt vi opp tomme brusflasker. Vi pumpa opp luft i flasken, ca. 6 bar. Vi hadde nemlig besøk av en som lærte oss det. Han hadde med en type oppskytings ting som han hadde laget sjøl. Den hadde han med fordi at vi har om lufttrykk i naturfagen. Den første flaska var tom, den andre var fylt halvveis med vann.  Anders melte seg frivillig til å pumpe opp den første flaska. Sigurd melte seg frivillig til å trekke i snoren som utløste flaska. Den første flaske gikk kanskje ca 12m opp. Den andre flaska som var fylt litt med vann gikk ca 20m opp i lufta, og den hadde 8,9bar. Det var et veldig gøy kvarter!

Her er bilder fra forsøket.

09.10.2013
31.01.2014