Ungt Entrepenørskap på 7. trinn

Nylig hadde 7. trinn besøk av Ungt Entrepenørskap. Det resulterte i et stort prosjekt om smart energi.

Ungt Entreprenørskap

Mandag 10.01.11

I naturfag snakket læreren vår, Christel, om ren energi. Vi lærte at det var f. eks. vannenergi, solenergi, vindenergi og skog. Etterpå sa hun at vi skulle ta med noe vi kunne bygge ting av til torsdagen. Vi kunne ta med f. eks. isopor, papp, ledninger, ståltråd, korker og lignende.

Deretter gikk vi på dataen for å se på forskjellige rene energier. Og lære om hva vi skulle bruke. Det var moro, men alle gledet seg til vi skulle begynne.

Torsdag 13.01.11

Så, endelig kom dagen. Først ble vi ført til aulaen for å snakke med en dame som heter Liv. Hun jobber med ungt entreprenørskap og fortalte oss litt om hva vi skulle gjøre. Vi fikk utdelt hvert vårt ark og fikk beskjed om å lukke øynene og rive ut en elefant. Det var vanskelig, men alle fikk noe som kunne minne om en elefant. Liv fortalte om teknologi og design, og om ren energi. Når vi var ferdig med det gikk vi tilbake til klasserommet for å se på en presentasjon som Liv hadde laget. Der fikk vi se mange rare oppfinnelser, og mange hadde sikkert en ide surrende rundt i hodet sitt allerede.

Senere på torsdagen kom en dame fra Ringerikes Kraft som het Hege. Hun fortalte litt om hvordan vannenergi virker. Her i Hønefoss har vi en stor foss som brukes mye til å lage strøm.

Vi fikk vite hvilke grupper vi skulle jobbe på. Gruppene skulle hver for seg lage ideer som de syntes virket bra for miljøet. Vi kunne velge mellom solenergi, vindenergi og vannenergi. Når vi hadde kommet på ideene skulle vi lage et tankekart eller tegne det.

Fredag 14.01.11

Fredag fortsatte vi og gruble på de ideene vi hadde funnet på dagen før. Så skulle vi lage alt dette da. Det gikk ganske bra, men noen av gruppene fungerte ikke så bra. Noen grupper ble delt og det ble noen nye grupper. Men ellers gikk det ganske greit.

Det ble mange fine oppfinnelser. På slutten av dagen ble alle samlet i Aulaen og alle fremførte sitt prosjekt og det ble en bitte, bitte liten konkurranse om hvem som hadde den beste fremføringa, den beste ideen og den beste modellen.

Alt i alt syntes vi det var to fine dager, men det var litt bråk og litt tull, men det var bra. Vi syntes vi lærte ganske mye og det var mange fine ideer.

Hilsen 7.trinn

Vi river elefanter ut av ark:

Godt i gang med arbeidet:

Fra presentasjon av ferdige modeller i aulaen:

28.01.2011
04.01.2012