Ungt entrepenørskap

7. trinn har hatt besøk fra "Ungt entrepenørskap". Gjestene organiserte et 2-dagersprosjekt som gikk ut på å få elevene til å bli med på å tenke kreativt om hvordan man kan lage miljøvennlige produkter for fremtiden.

Elever fra de tre 7.klassene skriver her om prosjektet:

Ungt Entreprenørskap

Vi begynte med å snakke om energi klassevis… Så kom Liv fra ungt entreprenørskap og snakket om energi, så kom Hege fra Ringeriks-kraft og snakket om fornybar energi. Så ble vi delt inn i grupper og begynte med å snakke sammen og lage et tankekart. Så lagde vi plakat og modell til ideen vår og til slutt presenterte vi ideen vår. Vi lærte om energi og om oppfinnelser.

Ungt Entreprenørskap 7B

Vi startet med at Christel lærte oss om energi i klassene. På torsdagen kom Liv fra Ungt Entreprenørskap. Da fortalte hun litt om hva Ungt Entreprenørskap er, og hva som var målet med disse dagene. Hun viste også noen bilder fra hva elever som har vært med på dette tidligere hadde laget. Så ble vi delt inn i grupper, og vi startet med å lage et tankekart om hva vi tenkte om energi og noen ideer. Etter det skulle vi velge en idé og finne problemer med den ideen. Så skulle vi gjøre problemene verre. Vi fikk også besøk av Hege fra Ringeriks-Kraft som fortalte litt om hva de holdt på med der, og om fornybar energi. Etter det fant vi løsninger på problemene. Til slutt begynte vi å lage modellen av ideen vår og en plakat der det sto litt om den. Dette fortsatte vi med på starten av fredagen også. Før generalprøvene øvde vi litt, og når alle var ferdig med generalprøvene var det presentasjon av ideen foran resten av trinnet og en jury. Juryen besto av rektor Siri, vaktmester Tore og en elev fra videregående. Når alle hadde presentert ble modellene satt fram på noen bord i aulaen og juryen gikk rundt og så på modellene. Når de hadde bestemt seg for vinnerne, skulle var det premieutdeling. 3. Plassen gikk til en idé kalt ”Vekker’n”, og premien var en penn. Ideen El-spyd fikk 2. Plassen, også de fikk en penn hver. 1. Plassen var Green Hotel, som var et miljøvennlig hotell. Gruppemedlemmene fikk en sekk og en vannflaske hver.

Etter premieutdelingen var skolen og Ungt Entreprenørskap slutt og alle gikk hjem. De fleste har nok hatt det bra, dette var gøy!

Ungt entrepenørskap

Vi har hatt besøk av ungt entrepenørskap. Da hadde vi om SMARTteknologi.

Da lærte vi om f. eks fornybar og ufornybar energi. Vi lagde også noen oppfinnelser, det som skjedde var at vi først ble delt i tretten grupper. Så måtte vi finne på et problem i nærmiljøet. Etter det så tok vi det problemet og lagde en oppfinnelse som kan hjelpe til å løse problemet. Deretter så fant vi opp en oppfinnelse som vi lagde en prototype av. Så trente vi på og framføre det, også fikk vi en liten pause, også framførte vi får et dommerpanel som besto av Tore vaktmester, Siri rektor og Lovise en videregående elev. Når vi var ferdig med det så kåret dommerpanelet første, andre og tredje plass. Vi i sjuende syntes dette var gøy og lærerikt.

Den oppfinnelsen som kom på tredje plass var vekker’n, vekker’n var en oppfinnelse som skulle vekke de som sover lenge om morningen. Det den gjorde var å rulle ut madrassen fra sengen.

Den oppfinnelsen som kom på andre plass var EL- spyd. EL- spyd var en oppfinnelse som gjorde en pølse varm på 30 sek.

Den oppfinnelsen som kom på første plass, var GreenHotel. GreenHotel er en oppfinnelse som skal forestille et hotell, som er VELDIG miljøvennelig.

Det var mange flere oppfinnelser men de har vi ikke skrevet om, men du kan jo se de på bildene :-)

Vekker'n - madrassen ligger på et rullebånd

Fjernstyrt gressklipperbil

Solcellepaneler på flyvingene

Parasoll med solcellepaneler og ladestasjon for mp3-spillere m.m.

Green hotel med egen vanntilførsel og mange andre løsninger

Solcelletakstein

22.03.2010