Nye animasjonsfilmer fra 7. trinn

7. trinn har nå gjort ferdig animasjonsfilmene som de begynte å jobbe med allerede like etter påske.

Filmene er laget med vanlig fotoapparat og dataprogrammet Windows Movie Maker. Lyder og musikk er spilt inn med mikrofon eller hentet fra lydbiblioteket i dataprogrammet Acoustica Mixcraft. Figurene er laget av plastelina, og bakgrunnene og rekvisittene er laget av papp og annet materiell som var tilgjengelig enten inne eller ute!

Før elevene begynte å lage filmene, lagde de tegneserier av historiene. Alle fikk komme med ideer til hvordan figurene skulle se ut - og så var det å gå i gang med å lage dem. Det ble laget flere utgaver av hver figur; med forskjellige ansiktsuttrykk og i ulike størrelser.

Elevene har jobbet i grupper. Gruppene har hatt ansvar for hver sin(e) scene(r). Dermed har alle elevene fått være med i alle deler av filmskapingen.

Til ett sekund film er det tatt åtte bilder. Mellom hver fotografering er det gjort opptil flere bevegelser på figurer og kamera.

Det sier seg selv at dette har vært en omfattende prosess. Veien har vært lang, men så synes vi da også at resultatet er blitt veldig bra!

Se på / last ned filmene ved å klikke/høyreklikke på filmtitlene under (NB! Store filer):

Storken og reven

Rødhette og ulven

Løven og musa

Filmene er også lagt ut på youtube.com! Du finner dem ved å søke på filmtitlene eller på 'vang skole animasjon'. I tillegg finner du filmene på ringblad.no. Saken på ringblad.no er også nevnt på kulturnett.no.

08.11.2009
24.11.2009