Stort kirkeprosjekt på 6. trinn

6. trinn har jobbet med et stort tverrfaglig prosjekt om kirka og kirkebygget. Elevene har lært mye og laget fantastisk flotte tegninger!

Vi er i den heldige situasjonen at vi har ei flott middelalderkirke som en av de nærmeste naboene til skolen. Haug kirke har hatt en sentral rolle i prosjektet som i større eller mindre grad har favnet om fagene ReLE, kunst og håndverk, mat og helse, matematikk  og norsk. I nesten hele høst har elevene jobbet med prosjektet, som avsluttes nå til jul.

Den største delen av prosjektet har vært kunst og håndverk-biten. I følge den nye læreplanen skal elevene lære en rekke forskjellige teknikker. Elevene har studert romansk og gotisk stil. De har vært på befaring utenfor kirka og tegnet skisser og fotografert. For å få riktige forhold i tegningen har elevene lært seg å måle motivet med blyanten. Elevene har lært topunktsperspektiv, jobbet med slagskygge og egenskygge og med bløt og hard blyant. De har også lært om forgrunn, mellomgrunn, bakgrunn, overlapping og forminsking for å skape dybde i bildet.

I tillegg til skissa og en "råtegning" i perspektiv har alle laget minst tre tegninger av kirka; en strektegning, en skyggetegning og en fargetegning. Elevene har fått god veiledning etter hvert, og resultatene har blitt imponerende! Her har vært mange stolte elever, og med god grunn. Mange har hatt gode mestringsopplevelser, og helt sikkert fått flere og sterkere "farger på vingene". I følge lærerne bak prosjektet, Inger A og Ingrid H, har alle jobbet svært godt.

Elevene har også vært på besøk til kirka for å få omvisning inne, blant annet med intervju av prest Terje Bøe.

Presten har for øvrig vært på besøk på skolen for å se på utstillingen av alle tegningene, samt få orientering om arbeidet med prosjektet. Han var meget fornøyd og imponert over de fine tegningene og det gode arbeidet som er blitt utført.

Etter at tegningene var ferdige, har elevene lagd tredimensjonale modeller av kirka i papp. Prosjektet avsluttes med baking av pepperkakekirker!

12.12.2008
20.08.2009