Rollespill på Hringariki med 6. trinn!

6. trinn ved Ullerål skole syklet 3. september til Veien for å spille et rollespill som heter «Sult og Overflod», noe som var kjempespennende!

Rollespill på Veien kulturminnepark

3. september syklet vi til Veien for å spille et rollespillet som het «Sult og Overflod». Og sola skinte. Da vi kom frem til Veien, så vi to damer som hadde på seg rare jernalder klær. De to damene heter Marte og Emma. De to fortalte oss litt om hva vi skulle gjøre og hvordan vi skulle gjøre det.  Vi gikk ned for å henge fra oss sekker og jakker.

Da vi var ferdige med å henge fra oss, så gikk vi inn i et rom og satt oss i ring. Først så fortalte vi hvilken rolle vi hadde, også fikk vi se hva vi skulle ha på oss. Jentene hadde kjole og guttene hadde kappe og hvis de hadde på seg lue, så var det et bevis på at de var menn. Vi syntes klærne var kjempefine og kule. Handelsfolkene hadde med seg en kurv med masse rare ting i dem. Etterpå fortalte Emma hvor vi skulle begynne på rollespillet og når henne blåste i et horn så var vi i år 11. Det var også to regler, hvis noen sa «brems», så var det fordi det ble litt mye, og hvis noen sier «kutt», så var det noen som hadde skadet seg eller lignende.

Etter det gikk vi til jernalder huset. Det var et veldig langt hus. Emma blåste i hornet og vi var i år 11! Alle levde seg inn i rollen så godt de bare kunne. Det var kjempegøy, og det syntes vel alle, så det ut som. Trellene lagde smør og klappekaker, og noen giftet seg. Det var morsomt å se på. Unni skulle kaste blomster på bålet og ofre, etterpå skulle vi be til guden om at familien Sørum skulle få nok mat på gården sin neste år. Vi ofret også litt smør og korn. For da blir guden glad.

Vi stekte klappekakene våre, og fikk smake etter det. Noen syntes det smakte deig, og noen elsket de. Da vi hadde spist opp, blåste Emma i hornet sitt da var vi i 2013 igjen. Vi måtte rydde og brette klærne vi hadde brukt på rollespillet og legge det fint på plass.

Vi gikk opp og så på et lite museum. Vi kjøpte litt forskjellige ting og godt og spise og drikke, så gikk vi ned på gresset og satt oss til å spise matpakka vår. Vi takket for oss og syklet tilbake til Ullerål. Vi hadde en veldig fin dag på veien.

Takk for oss!!

6. trinn ved Ullerål skole på rollespill ved Hringariki!

Rollespill ved Hringariki

04.11.2013