Mattedag for småtrinnet, 28. mai 2013

I øsende, pøsende regn gjennomførte småtrinnet årets mattedag! Noen av oppgavene ble løst ute, men de fleste oppgavene ble løst inne!

Matematikkens dag ble avholdt både inne og ute, til tross for regn. Det var mange ivrige og motiverte elever som møtte engasjerte lærere på hver post!

1. til 4. klassingene fikk være med på i alt fire forskjellige temaer innenfor matematikkens verden; geometri, tid, addisjon, areal og omkrets.

På den geometriske posten, ble elevene delt inn i fire grupper. Det lå en tegning på et ruteark bak i klasserommet, som hver enkelt gruppe skulle samarbeide om å kopiere. Èn elev forklarte, mens en annen tegnet.

Posten om tid handlet om begrepet ett minutt. Det ble brukt stoppeklokke, og elevene telte hvor mange hopp de kunne klare på ett minutt. De løste også et oppgaveark hvor de blant annet fant ut om man kunne kjøre til «bestefar» på over eller under ett minutt.

Addisjonsposten var populær med kasting av erteposer på blikkbokser med tall på. De kastet også erteposer i ringer med tall. Elevene fikk hvert sitt skjema, hvor de skulle regne sammen poeng.

Den praktiske oppgaven om areal og omkrets, ble løst med et stort ruteark og små pinner. Omkrets ble forklart som at pinnene var et gjerde, og at arealet fant vi inni. Elevene lagde ulike figurer med tolv og tjue pinner, og telte så rutene. De streket så opp figurene, og fargela inni.

Både lærere og elever hadde en lærerik dag, hvor matematikk og samarbeid sto i fokus!

Bilder kommer!!!

Mattedag for småtrinnet - Ullerål skole