7 A og 7 B på leirskole!

I uke 37 var 7b og 7c på Kruge leirskole på Hvasser. Til tross for litt ruskete vær ble det et flott opphold!

Leirskole på Kruge

I uke 37 var 7b og 7c på Kruge leirskole på Hvasser. Der møtte vi en gjeng fra Vålebyen skole i Hedmark. Den første dagen fikk vi tildelt rom, redningsvest og de arbeidsoppgavene vi skulle ha i løpet av uka. Vi lærte også om skolens båter og utstyr, og vi fikk prøve kano og kajakk. Det var kjempegøy.

På tirsdagen blåste det masse. Vi gikk tur rundt hele Hvasser, og noen av oss fikk noen glimt av Tjønnebergbusa som hadde stjålet matpakken til den ene leirskolelederen. Hvem busa er og hvordan han egentlig ser ut forblir et mysterium. Vi målte vindkast hele tiden, og kom opp i hele 46! Det tilsvarer faktisk orkan! De tøffeste badet i stormen.

Da vi våknet onsdag var det nydelig vær. Vi dro til en vikingcap ved lille Skagen. Her konkurrerte  to lag mot hverandre, kongelaget og dronninglaget. Vi var kledd i vikingtøy, og konkurransene var jevne helt til siste slutt. I den avgjørende øvelsen som var stafett vant kongelaget. Da vi kom tilbake til leirskolen valgte noen å bade, mens andre forsøkte seg på ro og padle sertifikat.

Vet du hvor mye tang det blir i en åleruse etter en storm? Det vet vi! Torsdag dro vi åleruser, og vi fikk masse krabber, en del sjøstjerner og noen fisk. Det meste satt fast i en haug med tang, så det var litt skummelt å ta ut krabbene. Torsken vi fikk ble renset da vi satt i ring, og en fra den andre skolen spiste det bankende torskehjertet. Vi lærte også omknuter, og vi bygde flåter. Om kvelden var det diskotek, og det var bare kjempemorsomt! De fleste danset masse, og selv om vi fikk utsatt leggetiden kunne vi godt vært oppe litt til.

Det er alltid litt trist når man skal reise hjem, samtidig som det er litt godt også. Fredag vasket vi ut av hytter og ryddet etter oss. Som en avslutning fikk de som hadde badet om morgenen utdelt bevis på dette, og de som hadde bestått ro og padling fikk sertifikat på dette. Vi hadde også eksamen, og måtte ha 15 poeng for å bestå. Spørsmålene fra eksamen var ting som vi hadde lært i løpet av uka. Det var ikke noe gøy å si hadet til alle sammen da oppholdet var slutt. Vi stoppet litt i Tønsberg for shopping før vi dro tilbake til Hønefoss.. Alle var enige om at det hadde vært en helt super tur!

11.11.2011
31.07.2012