7. trinn på leirskole

7. trinn har vært på leirskole og hatt en opplevelsesrik uke! Vi var på leir sammen med 7. trinn fra Vålerbyen ved Solør. Det viste seg at her var det mange hyggelig elever som Ullerål gikk godt overens med – mange nye vennskap ble knyttet her!

På tirsdagen var hele gjengen på rotur, fra leirskolen til Sandøya som ligger rett over sundet. Her gikk elevene i fotsporene til Tordenskiold!
Utenom roturer var det også mange dyktige padlere med på turen.
Onsdagen var det tid å gå tilbake i tiden – ca 1000 år tilbake til vikingtiden. Olav den Hellige og Dronning Åse ledet hver sine lag og hirdmennene var aktive i 5 forskjellige stridskamper, bla. tautrekking.
Ellers var det fritid som ble brukt flittig til å undersøke livet i fjæra – noen fanget en del, mens andre hadde mindre fiskelykke.
På torsdag lærte elevene om åleruser, nå skulle igjen alle ut i robåter for å trekke åleruser. Mange hadde skrettblandet fryd – hva kunne man kanskje trekke opp av havet? Men til ingen bekymring, kun noen krabber, torsk, bergnebb og en del skjell var en del av vår fangst!

En fin tur – i flott vær, men dessverre går uken altfor fort!

14.09.2009
14.09.2009