Leseferdighet på 1.trinn

I løpet av uke 19, gjennomførte elevene på 1.trinn en obligatorisk kartleggingsprøve av leseferdighet. Prøven var todelt, og kunne gjennomføres over to dager, hvis det var ønskelig.

Denne kartleggingen er sendt ut fra utdanningsdirektoratet, og har som hensikt å samle informasjon om elevens leseferdighet underveis mot kompetansemålene for 2.trinn i K06. Samtidig som den gir læreren en oversikt/hjelp i henhold til tiltak som gjøres i forhold til leseferdigheten til den enkelte elev.

Vi som har jobbet med 1.trinn er kjempefornøyd med elevenes gjennomføring og resultat av denne kartleggingen av leseferdighet. Vi ønsker å dele det med flere, og legger ut en oversikt over det elevene har prestert.

Delprøve1:
Elevens holdning til lesing.

Delprøve 2:
Å skrive bokstavene. Maksimal score: 16

Delprøve 3:
Å kjenne igjen bokstavene. Maksimal score: 25

Delprøve 4:
Å kjenne igjen førstelyd. Maksimal score:  16

Delprøve 5:
Å trekke sammen lyder. Maksimal score: 12

Delprøve 6:
Å skrive ord. Maksimal score: 8

Delprøve 7:
Å lese ord. Maksimal score: 19

Delprøve 8:
Å lese setninger. Maksimal score: 9

Resultatene fra klassen vår finner dere her.

27.05.2009
27.05.2009