Rektor slutter

Anne Britt Skaar slutter som rektor på Tyristrand skole. Etter fem år i rektorstolen slutter hun for å gå over i tilsvarende stilling ved Vikersund skole i Modum kommune.

Anne Britt skaar

- På en måte er det veldig trist å slutte. Jeg kommer til å savne personalet og jeg har hatt fem kjempetrivelige år her på Tyristrand skole. Men jeg gleder meg også til å bli kjent med Vikersund skole og personalet der. Dessuten liker jeg nye prosjekter.

Det er tilfeldig at hun bytter jobb nå, men jobben på Vikersund skole var ledig. Den skolen er passe stor med vel 270 elever og det er en ren barneskole. I tillegg ligger den i nærheten av der hun bor, selv om reiseveien ikke er grunnen til at hun slutter.

-Hovedmotivasjonen min for å bytte jobb er at Vikersund skole er organisert på en annen måte, sier Anne Britt Skaar.

Mye bra på Ringerike
- Det er et sterkt foreldreengasjement på Tyristrand og et veldig aktivt FAU. Hallen og kultursalen på skolen brukes mye på kveldene og det er et veldig godt samarbeid med foreninger i lokalmiljøet her. De tar initiativ og bidrar.

-Det er mye bra på Ringerike. Samarbeidet med fagteamet som består av politi, helsesøster og ungdomskontaktene er veldig bra. De gjør en kjempejobb i forhold til å forebygge problemer med ungdomsskoleelever. Vi har jevnlige møter med dem på skolen og det fungerer veldig bra.

-Rektorkollegiet i Ringerike kommune kommer jeg til å savne. Det har vært et godt samarbeid med nyttige erfaringsutvekslinger. I Modum kommune er det langt færre rektorer, sier Anne Britt Skaar.

Tyristrand skole er på mange måter en flott skole. Vi har ganske bra med læremidler slik som elektroniske tavler ol, fordi det ble kjøpt inn før det ble strammere økonomi.

Ønsker å være nær medarbeiderne
-Jeg ønsker først og fremst å komme tettere på dem jeg jobber med. Her på Tyristrand skole er lærerne lenger unna med bl a tre personalrom. Lærerne her er fordelt på to skolebygg, et for barneskolen og et for ungdomsskolen. Det blir mye kommunikasjon pr mail, og det er ikke alle lærerne jeg ser hver dag. Jeg liker å være mer nær, sier Anne Britt Skaar.

-Tyristrand er på en måte to forskjellige skoler, to skolebygg med to skolegårder, en ungdomsskoledel og en barneskoledel. Jeg har tidligere jobbet mest på barneskoler, men synes det er utrolig mange flotte elever på ungdomsskolen som det er spennende å prate med. Jeg foretrekker å jobbe enten på barne- eller ungdomsskole.

De største endringene
-I løpet av de fem årene jeg har vært her har fokuset endret seg. Det har blitt mer fokus på økonomi, og det tar mye tid og energi. Tidligere var det mer fokus på pedagogikk.

-Vi innen oppvekst har vært flinke til å holde budsjettene våre. Jeg opplever at det den siste tiden har kommet flere restriksjoner. Anstrengt økonomi er det ikke bare Ringerike som har, også Modum kommune har nedskjæringer.

Sporty rektor
Anne Britt Skaar har drevet med volleyball siden hun var ung. Hun er for tiden både spiller og trener på damelaget i Hønefoss. Hjemme på gården har hun og familien egen sandvolleyballbane. Med fire barn riktignok mer eller mindre voksne er dette et yndet samlingspunkt for barnas venner.

Anne Britt Skaar er også dyreglad.- Før hadde vi mer tid til dyr. Nå er det bare en hest igjen. Livet går i faser. Nå er barna store og det er mer tid til jobb. Men aller først står sommerferien mellom de to jobbene for tur, sier en sommerbrun Anne Britt Skaar.

09.07.2010
24.09.2010