Kjemi i 8. klasse

Forsøk med syrer og baser ble gjennomført i naturfagtimene tirsdag og onsdag.

Tirsdag og onsdag var det forsøksdager for elevene i 8. klasse. På programmet stod påvising av syrer og baser ved hjelp av ulike indikatorer.  Syrene vi brukte var  en fortynning av vann og 7% eddik. Basen ble laget ved å ha noen dråper Salmi i vann. Rent vann skal være nøytralt, og testene viste at Tyristrand vannet er nøytralt. Resultatet for øvrig ble reagensglass i alle regnbuens farger, litt søl og mye moro. Her er bildene:

Fra venstre på bildet under: Fenoftalein som bare slår ut med rød farge i base, ellers blank. Neste er BTB som er blå i base, grønn når den er nøytral og gul i syre. Videre lakmus som blir rød i syre, burgunder når den er nøytral og blå i base. De tre glassene helt til høyre er rødkålsaft.

Kat viser at rødkålsaft i base blir grønn, i syre rød, mens den nøytrale vesken i midten og i begerglasset blir lilla.

10.02.2010
10.08.2010