Forfatterbesøk på Tyristrand skole.

Mandag 3. mai hadde 8. klasse besøk av Ingelin Røssland og Andrea Holt. Ingelin Røssland er journalist og forfatter. Anders Holt er skuespiller. Sammen holdt de en times forestilling kaldt ”Psykt! Psprengt!”.

Forestillinga handler om tilstanden i forfatterens hode. Sammen med Andreas, som spiller rollen som ide, skal hun inn i en skriveprosess. Hun prøver å finne ut hvordan ideene kommer, hvordan de prøves, og hvordan hun velger noen og forkaster andre. En av ideene tar helt overhånd og utvikler seg til en ren djevel.

Ingelin leste også fra den nye boka si, fortalte litt løst om hvordan et historie bygges opp og om det presset det er å få ferdig ei ny bok til deadline. Eleven satt som på nåler og så Anders Holt som djevel med en lenket forfatter til stolen.

Bøkene

Engel Wing er en detektiv utenom det vanlige. Hun er ei tøff journalistspire som ikke forstår ordet "nei". Bøkene Englefjes, Englejakt og Engleslakt danner er trilogi om hennes liv som journalist og etterforsker i den lille bygda Tysnes i Hordaland. Mord, spøkelser og litt vel sterke fester hører med i handlingen. Etter hvert begynner Engel å tro at hun blir neste offer -.

19.05.2010
15.09.2010