7. juni markering på Akershus festning.

Mandag 7. juni var 10. klasse på busstur til Oslo. Det ble besøk både på forsvarsmuseet og hjemmefrontmuseet, samt overværing av salutt til ære for unionsoppløsningen.

Nå var ikke unionsoppløsningen det sentrale temaet. På forsvarsmuseet ble det guidet tur med fokus på norsk piratjakt utenfor Somalia, samt utbruddet av 2. verdenskrig. Hjemmefrontmuseet hadde opplegg med spørsmål som skulle besvares. Dette fikk elevene til å gå svært grundig igjennom utstillingen her. Presis klokken 12 ble unionsoppløsningen markert med salutt fra batteriet på vollen rett ved hjemmefrontmuseet. Dette til minne om at Norge i år har vært selvstendig i 105 år etter at vi gikk ut av unionen med Sverige.

Utenfor forsvarsmusset står det tre stridsvogner fra den kalde krigen på utstilling. Vi snakket litt om disse og hva de hadde vært brukt til.

Fornøyde gutter forran en M24 - Chaffee.

08.06.2010
01.10.2010