Gå til innhold Gå til søk

7. juni markering på Akershus festning.

Mandag 7. juni var 10. klasse på busstur til Oslo. Det ble besøk både på forsvarsmuseet og hjemmefrontmuseet, samt overværing av salutt til ære for unionsoppløsningen.

Nå var ikke unionsoppløsningen det sentrale temaet. På forsvarsmuseet ble det guidet tur med fokus på norsk piratjakt utenfor Somalia, samt utbruddet av 2. verdenskrig. Hjemmefrontmuseet hadde opplegg med spørsmål som skulle besvares. Dette fikk elevene til å gå svært grundig igjennom utstillingen her. Presis klokken 12 ble unionsoppløsningen markert med salutt fra batteriet på vollen rett ved hjemmefrontmuseet. Dette til minne om at Norge i år har vært selvstendig i 105 år etter at vi gikk ut av unionen med Sverige.

 

Utenfor forsvarsmusset står det tre stridsvogner fra den kalde krigen på utstilling. Vi snakket litt om disse og hva de hadde vært brukt til.

 

Fornøyde gutter forran en M24 - Chaffee.

 

 

Publisert
08.06.2010
Sist endret
01.10.2010

Kontakt oss

Tyristrand skole

Tlf. 32 11 57 00 

Adresse:
Brugsjordet 6, 3533 Tyristrand

Rektor: Erik Lundsend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Nettredaktør: Evi Mathilassi Lien    Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk