Tyristrand fylkesmestere i håndball

Tyristrand ungdomsskole stilte jentelag i tirsdagens fylkesmesterskap i håndball, og var ikke snauere enn at de vant hele turneringen. Laget er derfor klar for regionsmesterskap 21. april i Sandefjord.

Fylkesmesterskapet for ungdomsskoler ble avviklet i Drammenshallen, og jentene møtte mange gode lag på veien fram mot finalen. En del av lagene hadde for øvrig Tyristrand-jentene møtt i regionsserie med J 93 (for Tyristubben) tidligere.

Laget, som bestod av en fin blanding av 9. og 10. klassinger, slo først Kjøsterud 6-5 i en spennende og vanskelig kamp. Deretter ble det 13-9 seier over Slemmestad, før Spikkestad ble feid av banen hele 19-1.

Etter puljeseieren var Tyristrand klare for semifinale mot Tranby.
- Dette var et lag jentene kjenner godt fra seriesystemet. Så å si alle jentene på denne skolen spiller på Liers gode J15-lag, sier lagleder Sonja Simonsen.Jentene var nervøse, og forventet en tøff match mot Lier-jentene. Med svært godt forsvarsspill, samt giftige kontringer, tok imidlertid Tyristrand ledelsen hele 5-0 før Tranby klarte å redusere. Selv om Tranby kom tilbake mot slutten av kampen, endte kampen med 10-8 seier til Tyristrand-jentene etter en perfekt taktisk gjennomført kamp.

Laget var dermed klare for finale seinere på ettermiddagen mot Kjøsterud, et lag som de også hadde møtt i en svært jevn kamp tidligere på dagen.
- Vi følte at vi hadde spilt en dårlig innledende kamp mot Kjøsterud, og var derfor innstilt på å vise oss skikkelig frem i finalen, sier Simonsen. Det gjorde da også Tyristrand-gjengen. Med Maren Vaaten Saastad i spissen kontret jentene Kjøsterud i senk, og ledet hele 9-1 bare åtte minutter ut i kampen. En komfortabel avslutning førte da også til turneringsseier, med sluttsifrene 13-6.

Simonsen, som også er en av trenerne til jentene til daglig, var svært fornøyd med jentene og turneringen: - Morsomt å se at den tøffe matchingen har gjort dem gode. Jentene utmerker seg med tøft forsvarsspill, samt god timing og fart fremover. Det er også gøy å se hvordan 14-åringene på laget hever seg når de spiller med de som er ett år eldre.

Med seier i finalen kunne Tyristrand-jentene juble for Fylkesmesterskapet, og kvalifiserte seg samtidig for regionsmesterskapet i Sandefjord i april. Der møtes de aller beste skolene fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
- Jeg tror vi også har en god sjanse her, det er ikke mange andre skoler som har en slik gjeng av ivrige og talentfulle håndballspillere, avslutter en svært optimistisk lagleder Simonsen.

Følgende jenter deltok på Tyristrands lag i turneringen: Hedda Kristine Navrud Nordby, Dina Sofie B Grønseth, Maren Vaaten Saastad, Gina Martine Bråthen Tandberg, Benedicte Willand Elsrud, Pia Simonsen, Lisa Ellingsen Lindahl, Stine Grønlid Engen, Kaia Ruud Nesheim og Malin Eline Nilsen.

23.03.2009
26.03.2010