ABC redder barna

Elevene i femte, sjette og sjuende trinn har med stor iver jobbet for å lage markedsdag på skolen for å samle inn penger til Redd barnas prosjekt ABC redder barna.

Tyristrand skole er en Redd barna skole, og har fått et flott undervisningsopplegg tilsendt fra dem. Elevene har gjennom dette lært mer om hvordan barn i Uganda i Afrika og Nepal i Asia har det, i tillegg til å få kjenne litt på kroppen hvordan det er å bli urettferdig behandlet gjennom ”urettferdige aktiviteter”.

Disse aktivitetene ble brukt som en innledning til temaarbeidet på skolen. Arbeidet har munnet ut i flotte plakater, tegninger power points og andre oppslag om disse landene, i tillegg til at elevene har forberedt og laget ting, tjenester og aktiviteter som kunne selges.

Fredag 20. februar laget elevene i stand en markedsdag for å samle inn penger til Redd barna, og det var ikke noe å si på innsatsen og fantasien hos elevene. Det var forskjellige gymaktiviteter i Tyristrandhallen, loddsalg, kafé, minigolf, salg av kort, bokmerker, selvlagede smykker, leker og mye annet.

Alt hadde elevene planlagt og gjennomført selv. Markedsdagen ble godt besøkt av elever fra både småskolen og ungdomstrinnet i tillegg til foreldre, besteforeldre og andre kjente. Etter en vellykket, men litt slitsom dag, hadde elevene samlet inn ca 9500 kroner til Redd Barna i løpet av to og en halv time denne fredagen.

01.03.2009
26.03.2010