Gå til innhold Gå til søk

En eventyrferd til bjørnens rike

Høst- tur for 3. og 4. klasse 24.09.10. Turen gikk til Vidalen i Flå kommune, nærmere bestemt Sandvannet. Elevene hadde på forhånd lært om hvordan folk levde i disse traktene rundt 1800-1900 tallet.

Elevene hadde hørt fortellinger om bjørnejakt, seterdrift, skogsdrift, sølvskatter, tusser og troll. Så det var mange av ungene som skulle lete etter spor fra bjørn, og etter gravesteder som “Vidal-svensken” hadde etterlatt på jakt etter den sagn- omspennende sølvskatten. De var også på jakt etter den svært sjeldne bergarten Rombeporfyr som de også hadde lært om, og visst fant de denne også.

Været gjorde dessverre sikten til de flotte bergtoppene rundt vannet svært dårlig, men vi kunne lett skjønne at dette var en naturperle i pent vær. Vi fikk oppleve den ville naturen i regn og blåst, tross dette var elever og voksne like blide og eventyrlystne.

Heldigvis kunne Per Maribo, som er kjentmann i området, være med å fortelle om bjørnejakten som hadde foregått i området. Han viste frem knokler fra en bjørnelabb, og ungene fikk spørre om denne. De fikk ta på knoklene.

Publisert
17.11.2010
Sist endret
01.09.2011

Kontakt oss

Sokna skole

Adr: Skoleveien 40, 3534 Sokna

Tlf: 32 10 96 10

Rektor: Cecilie Formo Eriksen
Tlf. 971 75 829 send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk