Lokalhistorie

3. klasse jobber for tiden med å finne spor av kristendommens historie i nærmiljøet i RLE. I den forbindelse var vi på besøk på Kirkehaugen hos Else Marie Abelgaard. Hun viste oss området hvor den gamle kirken ble bygd for 800 år siden. Vi fikk servert boller og varm saft før vi tok turen til Lundesgård hvor kirken sto i 50 år før den nye kirken ble bygd der den står nå. Else Marie fortalte hvorfor kirken heter Lunder og ikke Sokna, og hvorfor kirken ble flyttet fra Lundesgård. I Lunder kirke fikk vi se et treskrin fra den gamle kirken og en kopi av en prestekjole. En stor takk til Else Marie for at hun viste oss rundt og fortalte oss mye om kirkens historie.

16.11.2009
17.11.2010