Mattedag 1. og 2. trinn

At matematikk er gøy opplevde elevene på 1. og 2. trinn da de hadde en hel dag med faget.

1. og 2. trinn har hatt en hel dag med matte. Da elevene fikk vite om mattedag, var de sikker på at dette kom til å bli en «gørrkjedelig» dag.

Vi startet opp med lego/duplo. Elevene ble delt inn i par og skulle lage helt like figurer kun ved hjelp av forklaringene til hverandre. De fikk ikke lov å se på hverandre. Her måtte de forklare vannrett, loddrett, høyre, venstre, farger antall, stor, liten …

Lego del 2. Her var det om å gjøre å få til flest mulig kombinasjoner av 3 og 4 legoklosser.

Etter legooppgavene, fikk de i oppgave å lage et bilde ved hjelp av geometriske former. Alle måtte klippe ut en stor sirkel, og så valgte de selv hvordan de ville dele den.

Da klokka ble 11.00 tok vi med oss maten og gikk til barnehagen. Der fikk vi se et skuespill, som barnehagebarna hadde lagt, og så fikk vi servert fylte horn. Dette ble en fin pause i mattedagen.

Etter barnehagebesøket og en utepause lagde vi pinjata. Her måtte de klippe ut sirkler og så brette de til trekanter, og lime de sammen til en «ball». Dette var nok den vanskeligste oppgaven.

Elevene avsluttet dagen med å se «kan vi ikke ha mattedag hver dag?»

23.04.2012
06.10.2012