Kunstutstilling med arbeider av Sverre Wyller

Billedkunstneren Sverre Wyller (f.1953) har stadig skiftet omgivelser. Han er fra Oslo, men han har også bodd og virket som kunstner en rekke andre steder; fra Roma og Berlin til New York og småbyen Red Hook. I 1995 flyttet han tilbake til Oslo. Denne stadige endringen i livet rundt ham, har satt sitt preg på hans kunst. Wyllers bilder har et moderne formspråk, og forankring i eget liv og nærmiljø er viktig for ham. Tre hovedtemaer kan trekkes fram: For det første bruker han ulike materialer, gjerne ting han finner rundt seg, som aviser, gamle pappesker, tape, stifter, kryssfinérplater og kanalplast. For det andre bruker Wyller ulike teknikker, som for eksempel collage og de-collage (avrivning). For det tredje, er det et sterkt selvbiografisk element i bildene, hvor det finnes spor av både nåtid og nær fortid.

29.09.2010
17.08.2011