2. fremmedspråk/ språklig fordypning

Alle elever skal på ungdomsskolen ha faget 2.fremmedspråk eller språklig fordypning. Faget er obligatorisk og elevene kan trekkes ut til lokalt gitt muntlig eksamen.

Hov ungdomsskole tilbyr opplæring i tysk og fransk som 2.fremmedspråk og engelsk som språklig fordypningsfag.

Engelsk er elevenes første fremmedpråk og en fordypning i dette faget forutsetter en viss grunnkompetanse i språket. Elever som velger engelsk fordypning kan trekkes ut til muntlig eksamen i 10.klasse.

Tysk eller fransk er et 2.fremmedspråk og elevene møter ofte dette for første gang i ungdomsskolen. Elever kan trekkes ut til muntlig eksamen i 10.klasse.

Elevene velger hvilket fag de ønsker våren i 7.klasse. De kan gjøre et omvalg, altså bytte fag, kun i løpet av første halvår av 8.trinn. Se søknadsskjema for bytte av fag i margen til venstre.

Fra skoleåret 2016-2017 tilbyr vi også faget Arbeidslivsfag som et alternativ til språk. Arbeidslivsfaget har to hovedområder;

• Tjenester og produkter
  • Yrkesetikk og arbeidsmiljø

Også for Arbeidslivsfaget vil de samme regler gjelde for vurdering; det er vurdering med karakter i faget, standpunktvurdering vil telle til opptak ved videregående skole og elevene vil kunne bli trukket ut til muntlig eksamen i faget.

13.09.2011
03.08.2016

Besøksadresse:                                                                                                                                Hovsmarkveien 14,

Postadresse:                                                                                                                                          pb 1165, Flattum                                                                                                                          3503 Hønefoss