Nasjonale prøver høsten 2011

Nasjonale prøver måler elevenes grunnleggende ferdigheter i lesing, regning og i engelsk.

Nasjonale prøver på 8. og 9.trinn i lesing og regning er ikke fagprøver i norsk og matematikk. Elevene blir målt i sine grunnleggende lese- og regneferdigheter som er en del av opplæringen i alle fag. Nasjonal prøve i engelsk er i større grad en fagtest, men karakteriseres som en prøve i grunnleggende ferdigheter i et 1.fremmedspråk som elevene har hatt siden 1.klasse i den norske skolen.

Nasjonale prøver er obligatoriske for alle elever og det er viktig for skolen at alle deltar. Dette fordi vi som skole da vet mer om hvor den enkelte elev er i grunnleggende ferdigheter, vi kan avklare utfordringer som kan ligge i flere fag og i større grad klare å tilpasse opplæringen til den enkelte ut fra elevens nivå. Et overordnet formål med prøvene er å vurdere i hvilken grad skolen lykkes med å utvikle elevenes grunnleggende ferdigheter i lesing og regning og deler av faget engelsk.

Vi starter med nasjonale prøver i lesing allerede onsdag 14.september. Elever som er fraværende denne dagen vil få mulighet til å ta prøven igjen senere.

Nyttig informasjon om prøvene finner du her:

Datoer for nasjonale prøver høsten 2011

Informasjonsbrosjyre til foreldre om prøvene

Information on National Tests

08.09.2011
08.09.2011

Besøksadresse:                                                                                                                                Hovsmarkveien 14,

Postadresse:                                                                                                                                          pb 1165, Flattum                                                                                                                          3503 Hønefoss

Tlf. sentralbord 32181650

Rektor: Tone Sandvik

Direktetlf.: 32181652 / Mobiltlf.: 95966302

E-post adresser til alle lærere