Fokusuke er for å skape et bedre miljø

Vi har intervjuet Tone som sier hva hun vil at skolen skal oppnå med fokusuke.
Alle elevene møttes i gymsalen halv ni. Der snakket Tone om alt vi skulle gjøre denne uka. Hun fortalte at vi skulle lage treningsrom i gymsalen, et nytt rom i landskapet, male inngangspartiet og drive med elevbedrift. En gruppe skal også stå for underholdning og matlaging. Vi har intervjuet Tone om fokus uka: Hvorfor har vi fokusuke? - Vi trenger å løfte blikket fra vanlig skole og skolebøker. Fokusuke er også en tradisjon på Hov og det er en bra mulighet til å blande klasser, sånn at alle kan bli kjent med hverandre. Elevrådet i fjor startet fokuset på fysisk miljø og dette fortsetter vi med i år. Hva ønsker du å oppnå med fokusuke? - Jeg ønsker at gruppene kan samarbeide godt sammen og at vi får vist hva vi kan gjøre. Hva er grunnlaget for gruppene? - Personalet hadde en stor ièmyldring om hvilke grupper det hadde vært gøy å jobbe med. Og bestemte hvilke grupper vi skulle ha denne uka. Hvorfor åpen dag? - Vi trenger å invitere foreldrene. Dere er på skolen fem timer, fem ganger i uka og jeg syns foreldrene fortjener å se litt av alt det dere gjør her på skolen. Hva lærer vi i fokusuka? - Jeg håper at siden vi jobber på tvers i gruppene og blir kjent med hverandre, at det kan bli mindre frykt og konflikter. Og få en eiendelsfølelse til veggene våres, når vi legger mye arbeid ned i å lage et nytt rom, så håper jeg det kan forhindre hærverk, som skrift på veggene. Det er mye praktisk læring og nesten alle fagene er innom de forskjellige gruppene. Er det bra for skolen med fokusuke? - Definitivt! Hvordan håper du det blir etter denne uka? - Jeg håper vi blir fornøyde med alt som har blitt gjort her. Og nå har vi tatt det første steget til et litt bedre fysisk miljø. Jeg håper også at vi er så entusiastiske over det vi har gjort denne uka at vi allerede begynner å planlegge for neste år.
29.11.2010
29.11.2010

Besøksadresse:                                                                                                                                Hovsmarkveien 14,

Postadresse:                                                                                                                                          pb 1165, Flattum                                                                                                                          3503 Hønefoss