Hov-elev gikk til topps i finalen for Ungdomsskoleklasse -Unge Forskere 2013

Fredag 19.april var Kunnskapsminister Kristin Halvorsen prisutdeler i finalen Unge Forskere 2013. Begivenheten fant sted på Kulturhistorisk museum i Oslo der vår elev, Ramya Devulapalli, var en av finalistene i Ungdomsskoleklassen.

Ramya Devulapalli, elev ved 9.trinn, har brukt mye tid på sitt forskningsarbeid: "Use of smartphones and social media among teenagers in school". Ramya ønsket å finne ut av hvordan smarttelefoner påvirker tenåringers skolearbeid og gjennomførte på bakgrunn av dette en spørreundersøkelse blant skolens 9. og 10.klassinger. Det innsamlede materialet har hun analysert og drøftet etter vitenskapelige metoder og konkludert med at bruk av Smarttelefoner virker forstyrrende på læringsarbeidet. Arbeidet ble skrevet på engelsk.

(Foto: Tone Sandvik)  (Foto: Thomas Keilman)

Proscientia står som arrangør og er Forskningsrådets prosjekt for å øke interessen for forskning og vitenskap blant i elever i ungdomsskolen, videregående skole og første året deretter. I over 40 år har konkurransen Unge Forskere blitt arrangert og rundt 200 prosjekter deltar hvert år.

Her kan du lese mer om årets konkurranse.

Det er første gang Hov ungdomsskole deltar med elevarbeid i konkurransen og for skolen gir både arbeidet og prisen spirer til refleksjon knyttet til vårt daglige arbeid med elevene; på den ene siden har vi nå en genuin forskningsbasert kunnskap om våre elevers bruk av smarttelefoner i undervisningen - hvordan skal vi best bruke denne kunnskapen videre?  - er spørsmål vi må arbeide videre med. Vi arbeider hele tiden for en skolekultur der våre ungdommer vet at de evner og innehar en vilje til å lære. Ramyas arbeid og pris er en påminnelse til oss om viktigheten av alltid å ha høye ambisjoner på vegne av både oss selv og alle våre elever - The Sky's the Limit!

Hov ungdomsskole er meget stolt over vår elevs grundige arbeid og gratulerer Ramya - og familien, som har vært viktige støttespillere i arbeidet, med prisen.

21.04.2013
22.11.2013
Opprettet av
Tone Sandvik