Mobilskolen

Under fokusuka høsten 2010 ble det holdt et foredrag om digital mobbing på skolen.

Digital mobbing er når en person blir ertet over lengre tid over sms, msn eller et nettsted. Noen opplever også "bitching", det er når noen fryser ut noen, eller baksnakker dem. De fleste hendelser hvor personen som ble mobbet har tatt selvmord er mest over msn. Når man bruker internett lagres alle sidene og det du skriver der blir der for alltid. Det betyr at om du har gjort en ting galt, vil andre personer kunne google deg og finne ut av det.

Derfor er det en del nettvettregler som er greit å følge;

1. Vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg

2. Vær forsiktig med å utgi for mye opplysninger om deg selv

3. Snakk med voksne om du opplever

4. Ta med en voksen eller en venn om du skal møte noen fra chatt

5. Tenk deg om før du laster ned noe fra nettet. Det kan ligge virus og spionprogrammer sammen med filene du laster ned.

6. Gi ALDRI ut passordet ditt

7. Spør om lov før du skriver om noen eller legger ut bilder av noen på nettet.

8. Rapporter alltid hvis du finner noe du oppfatter som mobbing

Opplever eller ser du mobbing; snakk med voksne om det. Hov ungdomsskole har Mobbevarsling på sms for at det skal være enklere å kunne si i fra og at de voksne får informasjon om hva som skjer:

Send kodeord HOV MOBB "Din melding" til 03686

Meldingen går direkte til rektor og inspektør som er forpliktet til å følge opp sakene. OBS! Tjenesten er kun for elever/foreldre som er registrert med mobilnummer ved skolen.

30.11.2010
04.08.2011

Besøksadresse:                                                                                                                                Hovsmarkveien 14,

Postadresse:                                                                                                                                          pb 1165, Flattum                                                                                                                          3503 Hønefoss