Pløyekurs på Ask - 19. september

På kurset blir det en gjennomgang av innstilling og bruk av plogen for å få en fint og jevnt resultat. Det vil bli praktiske demonstrasjoner.

Tidspunkt: mandag 19. september kl 10-17
Sted: Anne Berte Lerberg og Petter Kopstad på Lerberg østre, Sandakerveien 422, 3512 Hønefoss

Deltageravgift kr 800 inkl. varm lunsj.

Påmelding: På grunn av matbestilling m.m. må vi ha påmelding innen 13. september til Mar Landsverk i NLRØ, mob. 9596 9482 eller e-post til mari.landsverk@lr.no

Viktigste formålet med kurset er å øke kunnskapen om riktig innstilling og bruk av teigplogen/vendeplogen for å få ei fin, jevn ugrasfri pløgsle. Mange har en del å lære – det ser vi på resultatene ute på jordet. Benytt derfor denne sjansen til å lære mer!!

Plogen er og blir det beste redskap til å bli kvitt seig grastorv, halm eller flerårig ugras og slik sett lage gode forhold for etablering av eng, korn m.m. God pløgsle er uhyre viktig for både konvensjonelle og økologiske bønder, men kanskje aller viktigst for økologer som ikke kan sette inn kjemiske tiltak.

Pløying er kostbart, og det er derfor viktig at dette blir gjort på riktig måte. Ei god pløgsle krever en korrekt innstilt plog. Her er det mange ørsmå detaljer som er viktige for det endelige resultat.

Kurset vil ha en relativt liten teoretisk del inne og en større praktisk del ute der riktig innstilling av plogen vil bli demonstrert i praksis. Dere oppfordres sterkt til å ha med egen plog/traktor og stille inn egen plog underveis.

Deltageravgift kr 800 inkl. varm lunsj.

Heftet ”Veien til bedre pløying” kan tas ut fra nettet eller fås kjøpt for 100 kr på kursdagen.

31.08.2011
31.08.2011

Landbrukskontoret

Eiliv Kornkveen
tlf: 409 17 847

Arvid Hagen
tlf: 409 17 846

Ingeborg Løken
tlf: 409 17 839

Lisa Grenlund Helgesson
tlf: 409 17 817
e-post

Oda Aulstad Kvisberg (vikar for Mathea Storihle)
tlf: 408 04 234
e-post

Halldis Linde Lie (vikar for Ellen Hougsrud)
tlf: 408 04 509
e-post

Hvem gjør hva på Landbrukskontoret?

Landbrukskontoret for Ringerike og Hole
Postboks 123 Sentrum