Kulturlandskap med egne nettsider - www.steinssletta.no

Over 50 personer var tilstede da nettstedet steinssletta.no ble lansert på årsmøte i Steinssletta Kulturlandskap. Det er mange som har tatt del i ulike rydde- og skjøtselstiltak på Steinssletta siden kulturlandskapsområdet ble opprettet i 2008.Nå er resultatet synlig både som «bilturist» på Steinssletta, men også på egne nettsider.

Nye nettsider viser utviklingen på Steinssletta frem til i dag
Leder i grunneierutvalget, Jan Fredrik Hornemann, er stolt av de nye nettsidene og gir skryt til nettredaktøren Frode Edvardsen som har fått nettstedet opp å gå. «Det er ønske om at vi etter hvert kan gjenspeile livet på Steinssletta på nettsidene med bilder og film fra området» sa Edvardsen under lanseringen. Det er også planer om et webkamera som viser live fra området.

Gamle beiter har blitt ryddet og snart står stinettet for tur
Siden kulturlandskapsområdet ble opprettet i 2008 har gamle beiter blitt ryddet og tatt i bruk igjen og det er også fortatt en rekke bygningsmessige restaureringer. I tillegg er det utarbeidet skjøtselsplaner for bl.a. botanisk interessante områder. I året som kommer er det ønske om å ruste opp gamle og nye stier på Steinssletta og lage turkart som viser sykkel- og gangmuligheter. I 2011 var det 90 sauer, 22 storfe og 11 geiter på beite i på beitene som har blitt ryddet i forbindelse med kulturlandskapssatsingen. Dette er i tillegg til eksisterende beiter på Bjørke, Moe og Braak. Det er også planer om å opprette et eget beiteutvalg som skal sikre gode beiter fremover. Det tas sikte på å utarbeide flere skjøtselsplaner for området slik at skjøtsel kan skje med klare målsettinger og med tanke på å fremme biologisk mangfold.

01.12.2011
01.12.2011

Landbrukskontoret

Eiliv Kornkveen
tlf: 409 17 847

Arvid Hagen
tlf: 409 17 846

Ingeborg Løken
tlf: 409 17 839

Lisa Grenlund Helgesson
tlf: 409 17 817
e-post

Mathea Storihle (i permisjon)
tlf: 408 04 234
e-post

Ellen Hougsrud (i permisjon)
tlf: 408 04 509 (man-ons)
e-post

Hvem gjør hva på Landbrukskontoret?

Landbrukskontoret for Ringerike og Hole
Postboks 123 Sentrum