Hva skjuler seg i jorda?

Det er nå utarbeidet en brosjyre for bønder og andre som kan gjøre arkeologiske funn ved jordarbeid.

Riksantikvaren har utarbeidet brosjyren «Hva skjuler seg i jorda?», og er tiltenkt bønder og andre som kan gjøre arkeologiske funn ved jordarbeid. Brosjyren er laget i forbindelse med ny forskrift om tilskudd til drenering av jordbruksjord (2013), men er relevant også for mange andre typer jordbruksvirksomhet, slik som pløying og nydyrking.

Selv små spor kan gi viktig informasjon om fortidens mennesker og deres levevis. Grunneiere kan få mer kunnskap om gårdens historie, og lokalsamfunnene får vite mer om deres fortid.

Riksantikvaren håper at brosjyren vil inspirere til en interesse for de eldste sporene i landskapet, satt av menneskene lenge før oss.

Landbrukskontoret har fått tilsendt noen trykte eksemplarer som ligger tilgjengelig her på kontoret.

Se scannet versjon av brosjyren her

03.07.2014
03.07.2014

Landbrukskontoret

Eiliv Kornkveen
tlf: 409 17 847

Arvid Hagen
tlf: 409 17 846

Ingeborg Løken
tlf: 409 17 839

Lisa Grenlund Helgesson
tlf: 409 17 817
e-post

Oda Aulstad Kvisberg (vikar for Mathea Storihle)
tlf: 408 04 234
e-post

Halldis Linde Lie (vikar for Ellen Hougsrud)
tlf: 408 04 509
e-post

Hvem gjør hva på Landbrukskontoret?

Landbrukskontoret for Ringerike og Hole
Postboks 123 Sentrum