BU-midler 2017

Det er tid for å planlegge for neste års bruk av IBU-midler på gårdsbruk. Da det er stor etterspørsel etter midler, ønsker Innovasjon Norge en tidlig oversikt over aktuelle prosjekter for 2017, både innenfor tradisjonelle saker og bygdenæringer.

Lønnsomme prosjekter som bidrar til økt matproduksjon har høyest prioritet.

Det gjelder særskilt innenfor:

• Sektorer med underdekning som frukt, grønt, bær, korn, storfe og økologiske driftsformer
  • Ombygging og omstilling innenfor eksisterende produksjoner
  • Videreforedling av mat/drikke og ulik tjenesteproduksjon
  • Bruk der næring og landbruk har stor inntektsmessig betydning
  • Ungdom har høy prioritering (søkere under 35 år)

Retningslinjene viser mer detaljer om prioriteringene.

Det er viktig å merke seg at tilskudd ikke kan gis til tiltak som er påbegynt før søknad er vedtatt. For å imøtekomme dette strenge kravet,  er det åpnet for at det kan gis tilsagn på neste års kvote nå i 2016.

Da kan søker begynne med tiltaket allerede i vinter. Derfor er det aktuelt å komme i gang med søknadsprosessen nå i høst.

Interesserte brukere bes om å melde fra til landbrukskontoret med detaljer omkring sitt prosjekt. Til dette kan en bruke skjemaet  «Registreringsskjema».

Husk og få med regnskap og selvangivelser for minimum siste år, for bruker og evt. ektefelle/samboer.

Innovasjon Norge satser på et noe enklere opplegg enn i fjor, men vil med utgangspunkt i de innmeldte saker foreta gårdsbesøk og klarere så godt som mulig for videre saksgang. Det blir ikke søknadsfrister for innsending av endelig søknad.

Søknader som er ferdig utarbeidet, og som helt klart er høyt prioriterte, kan sendes inn allerede nå i høst og blir eventuelt bevilget av rammen for 2017.

Frister:

• Melding og registrering fra bruker til landbrukskontoret:                Innen 15. oktober 2016
  • Samlet oversikt fra kommunen sendes til Innovasjon Norge:           Innen 1. november 2016
  • Oppfølging fra Innovasjon Norge med evt. gårdsbesøk:                           Fra 1. november 2016
  • Vinteren: Gjøre ferdig fullstendig søknad som kan sendes inn fortløpende for endelig saksbehandling og tilsagn
16.09.2016
16.03.2017

Landbrukskontoret

Eiliv Kornkveen
tlf: 409 17 847

Arvid Hagen
tlf: 409 17 846

Ingeborg Løken
tlf: 409 17 839

Lisa Grenlund Helgesson
tlf: 409 17 817
e-post

Mathea Storihle (i permisjon)
tlf: 408 04 234
e-post

Ellen Hougsrud (i permisjon)
tlf: 408 04 509 (man-ons)
e-post

Hvem gjør hva på Landbrukskontoret?

Landbrukskontoret for Ringerike og Hole
Postboks 123 Sentrum