Musikk i vinternatten

Ringerike kulturskoles elever og lærere hadde nattlige drømmer og sentimentale stemninger på programmet for årets forestillng ved vintersolverv.

Martha og AdrianaStemningen i Bysalen amfi svingte fra blå vinternatt i ”Sentimental mood” til peiskos med kastanjer i ”The Chrismas song".

I scenelyset i Bysalen amfi presenterte dyktige elever og lærere et variert program.  Dyktige pianister bød på klassiske perler og egenkomponert musikk, og sarte fiolintoner i Vivaldis " Printemps" satte en drømmeaktig stemning.

Kulturskolen tilbyr undervisning på mange blåseinstrumenter, og elever på henholdsvis fløyte, saksofon, trompet og trombone framførte nattlig stemningsmusikk fra ulike musikk epoker som wienerklassisisme og blues.

Ringerike kulturskoles band, et av skolens samspilltilbud, har i høst jobbet med jazz og rock. Under ledelse av skolens gitarlærer Jacob Young  har bandmedlemmen  bl.a. jobbet med  improvisasjon, noe de viste gjennom den coole jazz-låten ”So what” og  Jimi Henrix’ “Little Wings”.

Kulturskolens bandSangelevene Karina og Nikoline sørget for julestemning i vinternatten. Karina hadde en nydelig framføring av ”Himlen i min famn”. Nikoline hadde en flott versjon av  ”The Christmas song” (… den med ristede kanstanjer foran peisen).

Ringerike kulturskole har også klasser i teatersport. Kulturskolens teaterlærer, Camilla Løkvik Lingaas, hadde med seg de eldste elevene og presenterte improviserte innslag mellom de musikalske.  Meget imponerende og veldig morsomt.

Flere av kulturskolens lærere spilte på konserten, som akkompagnatører eller solister. Irena (fiolin), Dimitri (trompet ) og Jacob (gitar) hadde alle solistinnslag som viste at det er høyt nivå i lærerkollegiet.

Teatersport

17.12.2009
26.01.2011

Ringerike kulturskole