Musikk for de yngste

En gang i uka møtes en gruppe ettåringer med sine foreldre til ”musikktime” på Ringerike kulturskole. Gjennom musikken får barna oppleve sang og rytmisk aktivitet sammen med andre og de fryder seg.

Musikk for de yngsteDe yngste elevene på kulturskolen startet i gruppen ”Musikk ved livets begynnelse” da de var mellom 2 og 6 mnd. De er nå ferdig med sitt andre semester og både barn og foreldre er veldig fornøyd med kulturskolens opplegg.

Gjennom ”Musikk ved livets begynnelse” får bana et aktivt og positivt forhold til levende musikk. Dessuten får mor og far «frisket» opp egne sang- og musikktradisjoner, slik at de selv kan bruke musikkens eget «språk» til å stimulere barnas utvikling.

Barna kommuniserer med omverdenen  gjennom musikk også før det kan forstå eller uttrykke seg med ord. Foreldrenes musikalske utfoldelse er svært viktig for barnet, uavhengig hvor "flinke" de er. Mor og fars eller andre omsorgspersoners stemme og kropp i rytmisk aktivitet - sang og lek - betyr trygghet og glede.

Gruppen ledes av kulturskolelærer Grethe Ganizadeh.

Alle er med på sang og bevegelse

22.12.2009
26.01.2011

Ringerike kulturskole