Gå til innhold Gå til søk

Mer om årsmenyen

Årsmenyen har utgangspunkt i retningslinjene til Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet. Med fire-ukers rullerende menyer vil det i løpet av et år være tretten ulike fire-ukers menyer.

Det settes opp egen meny til påske, mai/pinse og ved jul - og nyttår. Den 29.juli (olsok) serveres vanligvis rømmegrøt med spekemat.

Etter avtale kan grønnsakene byttes ut med frisk salat.

Bestillingsliste helårsmeny

Bestillingsliste julemeny

Julekoldtbord

Under utarbeidelsen av menyene har vi tatt hensyn til følgende:

  • Enkelte dagsmenyer har mer vekt på det "tradisjonsrike" i forhold til det sensoriske, for eksempel medisterkaker, kålstuing, brun saus og poteter.
  • I løpet av året har vi planlagt flere tradisjonsrike middagsretter/desserter samt at vi har tatt hensyn til sesongvarianter som f. eks. makrell om våren, og friske jordbær i juni/juli.  (Disse rettene/tilbehøret er merket med gul bakgrunn).
  • Av hensyn til brukerne, prøver vi så langt det lar seg gjøre, å sette opp fisk/fiskeretter på tirsdag og torsdager.
  • Alternativ månedsmeny – med tilpasset pakking som ikke trenger 10 dagers holdbarhet.

Månedsmenyen tåler 10 dagers oppbevaring etter pakking.

Ved utsendelse av anbud gjelder følgende:

  • Kveldskos er ikke en del av middagsmåltidet.
  • Flatbrød og melk til fruktgrøter /kompotter er ikke inkludert.
Publisert
23.03.2010
Sist endret
01.11.2017

Kontakt oss

Ringerikskjøkken

Tlf:32 11 18 17

Fax: 32 12 04 98

E-post: Ringerikskjøkken



send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk