Gå til innhold Gå til søk

Kjøretøy

Alt i 1927 fikk HBV sin første brannbil. Bilen var type Mercedes og hadde stige, ruller for brannslanger samt en hekkmontert pumpe. Bilen var som man skjønner meget moderne for sin tid og som en kuriositet kan sies at denne handelen ble gjort direkte mellom Hønefoss by og fabrikken, da det enda ikke var forhandler for Mercedes i Norge (se vedlegg 2). Trolig den beste bevarte bil i sin type.

 

  Bilen gikk fast i utrykning inntil 1962, da ble den brukt til brannen på Rua gård. Siden har bilen fått pensjon, men er fortsatt brannvesenets kjæledegge og lyder på daglig tale navnet «gamla».

Så i 1969 fikk RBV sin første maskinstige. Stigen var bygget på et orginalt Magirus chassis og selve stigeverket var også av typen Magirus. Stigehøyde 30 meter og dette var første bil levert Norge som hadde kurv for montering på stigens topp.


Som kjent er Ringerike Norges største skogkommune og i den anledning gikk RBV i 1973 til innkjøp av en skogbrannbil av typen Mercedes Unimog. Dette er en bil som mestrer alle typer terreng og er fortsatt i tjeneste.

I 1981 utarbeidet brannsjefen en utskiftningsplan for biler og brannpumper og denne planen har vi faktisk greid å følge opp

 

 

 

 

Publisert
10.12.2007
Sist endret
10.12.2007

Kontakt brannvesenet slik:

Ringerike brann og redningstjeneste

Telefon: 32 11 74 00 (kl. 09-15)

Epost: brann@ringerike.kommune.no

Servicenr 24 timer i døgnet: 04110

 

NØDNUMMER: 110

 

Ønsker du å koble din brannalarm til brannvesenet? Klikk på logoen undersend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk