Plan for tilrettelegging av vannkanter i Hønefoss

Hovedkomiteen for miljø- og arealforvaltning vedtok 19. august 2013 oppstart av arbeid med plan for tilrettelegging av vannkanter i Hønefoss. Dette arbeidet er en del av prosjektet «vannkanter og bynære friluftsrområder – tilrettelegging for friluftsliv», og kan ses i sammenheng med arbeidet med bryggeveileder for Hønefoss.

Hensikten med å utarbeide planen er å legge til rette for økt bruk av vannkantene i Hønefoss. Med tilrettelegging menes for eksempel opparbeiding av nye stier og merking av eksisterende, informasjon om mulighetene langs elvene (for eksempel avisa, nettsider og skilt ved «innfallsportene» til elva), parkeringsmuligheter i rimelig gåavstand, serveringssteder i sentrumsområdene, frigjøre elvekantene slik at de blir tilgjengelige for friluftsliv og å anlegge offentlige bryggeanlegg for båt, bading og fiske.

Saksdokumenter fra behandlinga i august 2013 følger her:
Saksframlegg
Protokoll hovedkomiteen for miljø- og arealforvaltning
Oversiktskart over elvene i Hønefoss, med inntegna stier, brygger, badeplasser og oppholdssteder
Detaljkart Begna - fra Hovsmarka til Glatved
Detljkart Randselva - fra Hovsenga til Glatved