Arnemannsveien – mulig regulering til planfri kryssing av vei og miljøgate

Det startes opp et arbeid for å tilrettelegge for bygging av samferdselsanlegg og tilhørende teknisk infrastruktur. Området er i dag hovedsakelig regulert til veiformål med tilhørende fortau, og en undergang for myke trafikanter under Arnemannsveien.

Hensikten med planarbeidet er å finne løsninger som bidrar til en tilfredsstillende situasjon for bilister og ivaretakelse av trafikksikkerhet for myke trafikanter på tvers over Arnemannsveien. Det vil i planen bli vurdert om det skal opprettes et signalkryss som skiller myke trafikanter og biler i tid. Det vil i tillegg bli sett på mulighetene for fartsreduserende tiltak for å ivareta trafikksikkerhetsforhold.

Planområdet er i gjeldende kommuneplan avsatt til veiformål og senterområde.

Planområdet omfatter det området som er vist på kartutsnittet.

Forslagstiller for planen er Ringerike kommune og utførende konsulent er SG arkitekter/Asplan Viak på vegne av Tronrud Eiendom. Kommentarer og merknader i forbindelse med det igangsatte reguleringsarbeidet kan rettes til Ringerike kommune, areal – og byplankontoret, postboks 123 sentrum, 3502 Hønefoss 26. august 2013.

Saksframlegg

Saksprotokoll

Oversendelsesbrev

Oversikskart