Hvervenkastet pendlerparkering Offentlig ettersyn av reguleringsplan

Det er et stort behov for parkeringsplasser for pendlere som ønsker å benytte buss for å jobbe i Osloområdet. Behovet er økende og er i ferd med å sprenge kapasiteten på eksisterende parkeringsplasser.

Med bakgrunn i dette fremmer Statens Vegvesen forslag om detaljreguleringsplan av pendlerparkering på Hvervenkastet.

Planområdet omfatter det området som er vist på kartutsnittet.

oversiktsbilde

Forslaget til pendlerparkering benytter et område som i kommuneplanen og i reguleringsplan er regulert til friområde. Deler av området er i dag benyttet til pendlerparkering og det er rådmannens inntrykk at området ikke benyttes til lek i særlig grad og at det derfor er fornuftig å omdisponere deler av området.

I henhold til plan- og bygningsloven § 12-10 legges detaljregulering nr. 357 ”Hvervenkastet pendlerparkering” ut til høring og offentlig ettersyn etter 1.gangs behandling i Hovedkomiteen for miljø- og arealforvaltning 06.02.12, sak 25/12.

For innsyn i dokumentene i saken, vennligst følg lenkene på bunnen av siden.

Planen i målestokk 1:1000 med bestemmelser, og andre sentrale dokumenter i saken, er også lagt ut på Servicetorget i Ringerike kommune, Storgata 13, 1.etasje. Oversikt over saksdokumentene finnes i saksframlegget.

Merknader til reguleringsarbeidet kan rettes til Ringerike kommune, Areal- og byplankontoret, postboks 123, sentrum, 3502 Hønefoss – innen 26.03.12.

Saksframlegg

Saksprotokoll

Plankart

Reguleringsbestemmelser