Offentlig ettersyn av reguleringsplan 335 Rv 35 Hønengaten Jernbaneundergang - Hovkrysset. Frist for merknader/innspill er satt til 05.04.2011

Detaljreguleringsplan nr. 335 ”RV 35 HØNENGATEN JERNBANEUNDERGANG – HOVKRYSSET” legges ut til høring og offentlig ettersyn iht. plan- og bygningsloven § 12-10 etter 1.gangs behandling i HMA 14.02.2011, sak 19/2011

PlanavgrensningPlanområdet omfatter det området som er vist på kartutsnittet. Hensikten med planarbeidet er å forbedre trafikksikkerheten for alle trafikanter og skape bedre forhold for kollektivtrafikken, fotgjengere og syklister.  Påtenkte reguleringsformål er offentlig veg, fortau/gang og sykkelvei, annen veggrunn – teknisk anlegg og busstopp/leskur.

Planen er ventet å gi en bedre og mer oversiktlig situasjon for kollektivtrafikk, gående og syklende. Tiltaket ventes også å bedre den visuelle opplevelsen av området og bidra til at dette fremstår som mer attraktivt. Et viktig grep i trafikksikringen er stenging av avkjørsler mellom vegkryss. Adkomst til eiendommer og butikker langs Hønengata er tenkt å gå via sidegatene. Dette vil kunne få negative konsekvenser for tilgjengeligheten til enkelte næringsdrivende.

Planforslaget innebærer stenging av 9 avkjørsler fra Hønengata samt at 2 avkjørsler får venstresvingeforbud. Forslaget innebærer videre et tap av omtrent 48 parkeringsplasser. Reguleringsplanen vil bli grunnlag for erverv av privat eiet grunn som er nødvendig for å sikre gjennomføringen av planen.

Det vil være mulig for kommunen å koordinere rehabilitering av øvrig infrastruktur i Hønengata i forbindelse med byggearbeidene.

Planen i målestokk 1:1000 med bestemmelser, og andre sentrale dokumenter i saken, er lagt ut på Servicetorget i Ringerike kommune, Storgata 13, 1.etasje. Oversikt over saksdokumentene finnes i saksframlegget. Alle saksdokumenter legges også ut på kommunens hjemmesider. Se http://www.ringerike.kommune.no/Tjenester/Bolig-og-eiendom/

Merknader til reguleringsarbeidet kan rettes til Ringerike kommune, Areal- og byplankontoret, postboks 123, sentrum, 3502 Hønefoss – innen 05.04.2011.

For vurdering av merknader til oppstart: se saksfremlegg.

Dokumentlinker:

Saksframlegg