Varsel om oppstart

Hovedkomiteen for miljø- og arealforvaltning behandla i møte 10.06.13 sak 78/13 "323-04 Eikli sør næringsområde – oppstart av endring".

Følgende vedtak ble fattet:

1. Kommunen vedtar oppstart av endring av 0605_323-04 Eikli sør næringsområde
  2. Nytt nummer på detaljreguleringen blir 0605_323-05

Det startes opp planarbeid for å endre reguleringsplan 323-04 Eikli sør næringsområde. Formålet med endringa er å tilrettelegge for økt bygningsmasse for Maxbo. Planområdet ligger sør på Eikli, ved brannstasjonen.

Reguleringsplanen er delt inn i felt etter formål og nummer, og endringa vil i hovedsak skje på felt FKI 5 (forretning, kontor, industri). Endringa innebærer at noe eiendom selges fra kommunen til Dr. Åstasgt. 14 ANS, at det fylles opp i skråninga ned mot flomløpet av Storelva og at formål i reguleringsplanen endres fra friområde og vann- og avløpsanlegg til FKI, og fra friområde til vann- og avløpsanlegg.

Et viktig hensyn som må tas i planarbeidet er at tilgang til elvekanten og elva sikres.

Innspill og kommentarer

Kommentarer og merknader i forbindelse med det igangsatte reguleringsarbeidet kan rettes til Ringerike kommune, areal – og byplankontoret, postboks 123 sentrum, 3502 Hønefoss (ingeborg.faller@ringerike.kommune.no) innen 16. august 2013.

Den enkelte som kommer med merknader får ikke direkte tilbakemelding. Hvordan merknader er blitt behandla i saken vil fremgå av dokumentene ved politisk 1. gangsbehandling av planforslaget. Ved utlegging til offentlig ettersyn etter politisk 1. gangsbehandling vil det bli mulighet for å komme med innspill til det konkrete planforslaget.

Lovhenvisninger og vedtak

Hovedkomiteen for miljø- og arealforvaltning behandla i møte 10.06.13 sak 78/13 "323-04 Eikli sør næringsområde – oppstart av endring" og vedtok oppstart av planarbeid.

Oppstart kunngjøres i henhold til plan – og bygningsloven § 12-8.

Forslagstiller for planen er Dr. Åstasgt. 14 ANS og utførende konsulenter er Bjørn Leifsen og Sverre Moe.

Saksdokumenter
Søknad om oppstart av endring av reguleringsplan, med illustrasjoner og referat fra oppstartsmøte
Saksframlegg
Saksprotokoll behandling i hovedkomiteen for miljø- og mineralforvaltning