434 Ve og Veksal terrengoppfylling

Det startes opp et planarbeid for å legge til rette for et mottak for ca. 3,7 mill. m3 rene, naturlige masser.

Dette skal gjøres på en måte som tar hensyn til landskapet, naturmiljøet og andre samfunnsinteresser i og rundt planområdet. Planen skal hensynta de ulike fasene for mottaket, dvs. anleggs-, drifts- og avslutningsfase. Etter endt oppfylling skal området tilbakeføres til dagens arealformål (LNF) med vekt på dyrka mark.. Forslag til planavgrensning er vist på kartutsnittet. Det har tidligere kun vært jordbruk og skogsdrift i området. Forslagstiller for planen er Østlandske Miljødeponier AS ved Jan Dalebråten og utførende konsulent er Stina l. Østvik fra Feste Grenland AS og Rolf E. Andersen fra Golder Associates AS.

Innspill til planarbeidet

Innspill til planarbeidet sendes til postmottak@ringerike.kommune.no eller per post til Ringerike kommune, areal- og byplankontoret, postboks 123 sentrum, 3502 Hønefoss innen mandag 20. november.

De enkelte som kommer med merknader får ikke direkte tilbakemelding. Merknadene tas med og behandles i saken sammen med andre innkomne merknader. Hvordan merknader er blitt behandla vil fremgå av dokumentene ved politisk 1. gangsbehandling av planforslaget. Ved høring og offentlig ettersyn etter politisk behandling vil det bli mulighet for å komme med innspill til det konkrete planforslaget.

Oppstart av 0605_434 Ve og Veksal terrengoppfylling kunngjøres iht. plan- og bygningsloven § 12-8. Hovedutvalget for miljø- og arealforvaltning vedtok å anbefale oppstart av planarbeidet 14.08.2017, bh. NR 41/17 og i Formannskapet 2 29.08.2017 bh. NR 23/17. Samtidig ble det vedtatt å legge forslag til planprogram ut til offentlig ettersyn.

Saksbehandler
Mathilde Høglund