Offentlig ettersyn

Formannskapet vedtok i møte 17.06.10, sak 107/10, å legge planprogrammet for kommunedelplanen for E16 Skaret – Hønefoss ut på høring og offentlig ettersyn.

Hensikten med planarbeidet er å bedre fremkommeligheten for alle brukere av veien på strekningen mellom Skaret og Hønefoss, herunder redusere kjøretid og øke trafikksikkerheten.

I henhold til plan- og bygningsloven § 14-2, og FOR 2005-04-01 nr. 276: ”Forskrift om konsekvensutredninger”, kunngjøres herved høring og offentlig ettersyn av planprogram for ”E16 Skaret - Hønefoss”.

Planprogram skal utarbeides for alle arealplaner som pga. størrelse og kostnadsomfang omfattes av forskrift om konsekvensutredninger. Programmet skal klargjøre premisser og rammer for planarbeidet, herunder fastsette hvilke forhold som skal utredes og/ eller beskrives nærmere i planforslag med konsekvensutredning. Programmet utarbeides av Statens vegvesen som er forslagstiller, og fastsettes av kommunen som er planmyndighet. Fastsatt planprogram skal ligge til grunn for utarbeidelse av planforslag med konsekvensutredning.

Kommentarer/ merknader og ønske om medvirkning i forbindelse med planprogrammet, kan rettes til Ringerike kommune, Areal- og byplankontoret, Postboks 123 Sentrum, 3502 Hønefoss - innen 1. oktober 2010.

Viktige dokumenter i saken finnes under:

Forslag til planprogram

Saksfremlegg

Saksprotokoll fra formannskapet

Merknader til oppstart kommentert av Statens vegvesen

Se også Statens vegvesen sin egen nettside for prosjektet E16 Skaret - Hønefoss her: http://www.vegvesen.no/Vegprosjekter/e16buskerud Her finnes enkeltkart fra planprogrammet i bedre kvalitet.

01.07.2010
12.06.2014