Gå til innhold Gå til søk

Knappe marginer i årets Ungbok-finale

120 personer hadde funnet veien til Ringerike bibliotek mandag 14. mars for å høre finaletekstene i årets Ungbok-konkurranse bli fremført av de unge skrivetalentene – alle fra Haugsbygd ungdomsskole.

For 19. år på rad arrangerte Ringerike bibliotek i samarbeid med ungdomsskolene i kommunen og Den kulturelle skolesekken skrivekonkurransen Ungbok for ungdomsskoletrinnet i Ringerike. Av 57 innsendte bidrag, valgte juryen bestående av de anerkjente og prisbelønnede barne- og ungdomsbokforfatterne Annette Münch og Taran L. Bjørnstad ut seks finaletekster som ble fremført på bokkvelden. Temaet i år var «nøkkelen».

Vinnerne sammen med Annette Münch
Finalistene sammen med Annette Münch

 

Veienmarka ungdomsskole hadde ansvaret for programledelse og musikalske innslag på arrangementet. Konferansierene Hedda, Rikke og Maren ledet kvelden. Sofie og Eline fremførte A thousand years av Christina Perri og Rikke og Maren Titanium av David Guetta ft. Sia.

Veienmarka ungdomsskole

Eline, Sofie, Hedda, Rikke og Maren
 

Kveldens hovedgjest var Annette Münch som holdt et inspirerende innlegg om skriving, og om forskjellige forfattertyper. Hun kom bl.a. med konkrete tips til hva som skal til for å bli forfatter: «Det hjelper lite å ha verdens beste idé eller verdens største talent, hvis du ikke evnen til å stå på, og ikke gi opp når du møter motstand eller når ting blir vanskelige». Münch sammenlignet det å legge tid i flikking og forbedring av en tekst med det å ta glasur på ei kake – jo mer nøyaktig man er, jo finere blir kaka. Til slutt oppfordret hun de skriveinteresserte til å fortsette å skrive; til å utforske, bearbeide og forbedre tekstene sine.

Annette Münch  Overekkelse av diplom

Forfatter med utgivelsene sine Overrekkelse av diplom


Kveldens høydepunkt var også denne gangen kåringen ved juryformann Annette Münch. Å skulle velge ut tre vinnere blant de seks finalistene hadde ikke vært noen lett oppgave, for marginene hadde vært knappe. De tre likeverdige vinnerne ble: Tuva Haugseth for En nøkkel til ingenting, eller alt, Sofia Isabel Jarstad for The agency of brain development og Annie Bråten for NøkkelengelenHeder og ære til Marita Sjøvaag Olsen for Dype sår, Tuva Aas Stræte for Hennes ukjente historie og Eli Skotte Hansen for Tid.

Les finalebidrag og jurybegrunnelser her. 


Takk til:
Veienmarka ungdomsskole for arbeid i forbindelse med rammen rundt arrangementet, forfatterjuryen for utvelgelse og kåring av finalistene, Annette Münch for et spennende forfattermøte, Den kulturelle skolesekken i Ringerike for økonomisk støtte, ungdomsskolene i kommunen for engasjement og deltakelse, og ikke minst til deltakerne som delte av sitt talent for skriving.

Publisert
05.04.2016
Sist endret
15.11.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk