Gå til innhold Gå til søk

Inspirerende om "tid"

En tidsreise i en pappeske kun utstyrt med et par beskyttelsesbriller og gummihansker, et timeglass som sanden sakte renner ut av og et magisk møte med en tidshyrde som hersker over tid og rom...


Finalistene

De seks finalistene: f.v. Mari Sofie Lerfaldet, Sanna Kravik, Elise Johnsrud, Vilde Bleikelia, Kirvil Brocker Næss og Sander R. Johansen.

Enorm skriveglede og kreativitet sto i sentrum da finalistene i skrivekonkurransen Ungbok presenterte bidragene sine på bokkvelden i Ringerike bibliotek mandag 12. mars.

Av 43 innsendte bidrag var det seks som kom gjennom nåløyet til årets finale. Juryformann og redaktør i Omnipax forlag, Anne Horn, skrøt av det høye nivået på bidragene til skrivekonkurransen for ungdomsskoleelevene i Ringerike kommune. ”Å skulle plukke ut tre likeverdige vinnere blant disse seks, er nesten umulig!”

Publikum satt helt stille og lyttet mens finalistene leste opp tekstene sine. Humor og ironi utløste latter, poetisk språk og nydelige språklige bilder ga gåsehud og filosoferinger rundt begrepet tid, ga alle og en hver noe å tenke videre på.

Selv hovedgjesten, Anne Sem-Jacobsen alias Miss Jacobs, ble så inspirert da hun fikk lese finalebidragene at hun hadde komponert en helt ny poplåt - til stor overraskelse for både finalister og publikum.

Mari og Mette fra Sokna skole ledet denne innholdsrike kvelden på en fremragende måte og Mie og Sara fra Ringerike kulturskole underholdt på piano.

Imponert tilhører blant publikum uttrykte da det hele var over at ”det er utrolig bra at det også finnes arenaer for dem som har skriving som kunstform.”

 Vinnerne

Forlagsjuryen fra Omnipax kåret Mari Sofie Lerfaldet, Sanna Kravik og Sander R. Johansen til likeverdige vinnere.

Les finalebidragene og jurybegrunnelsene her! 

Ungbok er et tilbud gjennom Den kulturelle skolesekken i Ringerike kommune i samarbeid med ungdomsskoler og Omnipax forlag. Ringerike bibliotek er arrangør. Skrivekonkurransen har eksistert siden 1997.

Publisert
01.03.2012
Sist endret
20.08.2012

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk