Gå til innhold Gå til søk

Tema for UNGBOK 2007 er VENNER

 

Ungbok 2007

 

Aktiviteter høsten 2007:

 

Venner  Venner

Skrivekonkurransen


Invitasjonen var: lag en fortelling, et dikt, en sangtekst, en tegneserie eller noe annet med ord over temaet VENNER. Skriv alene eller sammen med noen. Innleveringsfristen var 29. september. En forhåndsjury har plukket ut 30-40 bidrag som er sendt til hovedjuryen fra Gyldendal forlag. Vinnerne ble presentert på bokkvelden 25. oktober.

Skriveverksted


Hallingby skole og Haugsbygd ungdomskole som har hatt skriveverksted.  Skriveverkstedene holdes av Kjersti Wold og foregikk 19. og 20. september.

Bokkveld

 
25. oktober var det Bokkveld i Ringerikssalen. Vinnerne av skrivekonkurransen presenterte sine bidrag, mens elever fra Hov ungdomsskole stod for underholdning og var konferansierer. Gjesteforfattere på bokkvelden var Sondre Bjørgum og Asbjørn Kessel Brandsnes. De er aktuelle med høytrappingsboka "Jungelgutta forteller: Fra gris til krokodillefis."

Forfatterbesøk

 
8. trinn får se en dramatisering av  "Alle Duene" av Harald Rosenløw Eeg.  Dette er en del av tilbudet i "Den kulturelle skolesekken".

9. trinn får se ”En som het Inger” – Inger Hagerups dikt med musikk. Forestillingen vises torsdag og fredag 10. og 11. januar 2008 i Hønefoss kino, sal 2.

Forfatter og komponist Lise Knudsen har satt musikk til en rekke av Inger Hagerups kjærlighetsdikt. Inger Hagerup er en av våre kjente lyrikere og hennes dikt er pensum gjennom hele skoleverket. Lise Knudsen forteller om forfatteren, leser dikt og snakker om dikttolkning. Sammen med musiker Jan Westli presenterer hun et knippe nydelige sanger. ”En som het Inger” er en vakker, lavmælt forestilling om kjærlighetsglede og kjærlighetssorg og om å være intenst tilstede i livet.

Dette er også en del av tilbudet i "Den kulturelle skolesekken".


Kontakt oss: ungbok@ringerike.kommune.no

Sist oppdatert:  29.10.07

 

Logo:
Sigbjørn Lilleeng

 

Ansvarlige for siden er:
Ringerike Bibliotek og IKT-skoleteam v/ Evi Mathilassi Lien

Publisert
09.04.2008
Sist endret
06.12.2011

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk